Θετικός στον Covid-19 o Valentino Rossi, χάνει την Αραγονία

O Valentino Rossi βρέθηκε θετικός στον ιο του Covid-19 και πρόκειται να απουσιάσει τουλάχιστον από τον πρώτο αγώνα στην Αραγονία. Δύσκολη η αντικατάστασή του, φαβορί ο Lorenzo.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Rossi το βράδυ της Πέμπτης σε δημοσίευσή του στα social media, ένιωσε πόνους στις αρθρώσεις κι ανέβασε ελαφρύ πυρετό σήμερα το πρωί. Το πρώτο τεστ που υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό, όμως το δεύτερο ήταν θετικό κι έτσι ο Ιταλός δεν θα συμμετάσχει στο τριήμερο που ξεκινά αύριο στην πίστα της Motorland στην Αραγονία.

Ο Ιταλός βρίσκεται σε απομόνωση από το πρωί στο σπίτι του στην Tavullia και πρόκειται να επαναλάβει το τεστ τις επόμενες ημέρες, για να προσπαθήσει να προλάβει τον επερχόμενο αγώνα που διεξάγεται το επόμενο σαββατοκύριακο και πάλι στην ίδια πίστα. Κάτι τέτοιο είναι πάντως αρκετά δύσκολο, με τον ίδιο να τονίζει πως οι πιθανότητες είναι αρκετά περιορισμένες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιταλός δεν βρίσκεται στην Ισπανία και δεν βρέθηκε σε επαφή με κανέναν από τους μηχανικούς, αναβάτες ή άλλο προσωπικό που βρίσκεται στην πίστα, αν και σε κάθε περίπτωση τα τεστ που έκαναν για να μπορέσουν να παρεβρεθούν στον αγώνα, είναι αρνητικά.

Πλέον η Yamaha έχει μόνο λίγες ώρες για να μπορέσει να βρει τον αντικαταστάτη του Rossi για το προσεχές τριήμερο, με τον Jorge Lorenzo, ο οποίος έχει χρέη δοκιμαστή στην ομάδα, να θεωρείται το μεγαλύτερο φαβορί. Στην ανακοίνωση της η Yamaha δεν προχώρησε σε κάποια ενημέρωση, ενώ ανοιχτό θεωρείται το ενδεχόμενο, ο Maverick Vinales να είναι ο μοναδικός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας, τουλάχιστον για αυτό το τριήμερο

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles