Θλιβερό το Ρώσικο Grand Prix για τον Alonso

Sochi Autodrom, Sochi, Russia. Saturday 29 April 2017. Fernando Alonso, McLaren MCL32 Honda. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _R3I6450A

Ο Fernando Alonso χαρακτήρισε θλιβερό τον αγώνα του Ρώσικου Grand Prix, καθώς δεν κατάφερε να εκκινήσει.

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε καν τον γύρο σχηματισμού με τον Ισπανό να μετρά 4 εγκαταλείψεις στους 4 πρώτους αγώνες τη σεζόν και την ομάδα του να μην καταφέρνει να στείλει στο grid ένα από τα μονοθέσια της για δεύτερη φορά για το 2017.

«Είναι λυπηρό αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό,» ανέφερε ο Alonso. «Μόλις ξεκινήσαμε τον γύρο σχηματισμού δεν είχαμε την κανονική ισχύ».

«Μου ζήτησαν να αλλάξω μερικά πράγματα στο τιμόνι στην προσπάθεια να επανακάμψει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, αλλά δεν υπήρξε τρόπος και στο τέλος του γύρου το αυτοκίνητο σταμάτησε. Δεν μπορέσαμε ούτε να εκκινήσουμε τον αγώνα αυτή τη φορά».

«Νιώθω άσχημα. Θέλαμε να βρισκόμαστε στον αγώνα αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Έτσι είναι το άθλημα. Όταν είσαι εδώ και δεν μπορείς να αγωνιστείς, τι μπορείς να κάνεις! Δεν είναι στο χέρι σου».

Η Honda υποπτεύεται πως για την μη-εκκίνηση του Alonso ευθύνεται το ERS, δηλαδή το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμα με σιγουριά αφού πρέπει πρώτα να αναλυθεί η μονάδα ισχύος για να εξακριβωθεί το πρόβλημα.

«Ώσπου να επιστρέψει το αυτοκίνητο στο γκαράζ δε θα γνωρίζουν την απάντηση, αλλά είναι πρόβλημα στη μονάδα ισχύος» ανέφερε στο Μοtorsport.com ο Ισπανός.

«Ας ελπίσουμε να λύσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν ταχύτερα γιατί δεν καταφέραμε να τερματίσουμε σε κάποιον αγώνα αυτή τη χρονιά και δεν καταφέραμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν, και έτσι έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε».

Ο πολύπειρος Ισπανός θα ξεκινήσει να επικεντρώνεται στον αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης, όπου και έχει κανονιστεί να συμμετάσχει σε δοκιμές με την ομάδα της Andretti ως μέρος της προετοιμασίας του για τον θρυλικό αγώνα του Indy500. Ο Alonso θα πάρει μέρος στο συγκεκριμένο αγώνα για πρώτη φορά ενώ δε θα είναι ο πρώτος οδηγός F1 που θα δοκιμάσει καθώς στο παρελθόν έχουν νικήσει οι Jim Clark, Graham Hill, Mario Andretti, Emerson Fittipaldi, Jacques Villeneuve, Juan Pablo Montoya και Alexander Rossi.

«Θα δω αν θα καταφέρω να κλείσω μια πτήση νωρίτερα αν και δε νομίζω, και έτσι θα παρακολουθήσω τον αγώνα και θα φάω ένα παγωτό,» δήλωσε πριν τελειώσει ο αγώνας.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Massa - Στον Vettel αρέσει πολύ να παραπονιέται

Next Article

Raikkonen - Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά

Related Posts