Την τρίτη έκδοση του κινητήρα της Ferrari θα φορούν Haas και Sauber στην Ουγγαρία

Η Haas και η Sauber θα χρησιμοποιήσουν στο GP της Ουγγαρίας την επόμενη γενιά κινητήριων μονάδων της Ferrari.

Οι δυο ομάδες θα έχουν διαθέσιμους και θα χρησιμοποιήσουν τους νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης της Ιταλικής ομάδας. Η εργοστασιακή ομάδα αναμένεται να χρησιμοποιήσει την αναβαθμισμένη μονάδα στο GP του Βελγίου, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του racer.com η νέα μονάδα ισχύος αναμένεται να έχει μια σημαντική αύξηση στην παραγόμενη ιπποδύναμη, της τάξεως των 40 ίππων.

Ο επικεφαλής της Haas, Gunther Steiner, δεν σχολίασε την προσδοκώμενη αύξηση στην απόδοση, τόνισε όμως πως η εισαγωγή της αναβαθμισμένης μονάδας στην Ουγγαρία δεν είναι τυχαία, καθώς στόχος είναι να εξεταστεί σε πραγματικές συνθήκες.

«Έχουμε έναν νέο κινητήρα εδώ, τον τρίτο κινητήρα. Δεν ξέρω ακριβώς (την αύξηση στην απόδοση), δεν παίρνω τους αριθμούς. Αλλά ελπίζω να είναι ξανά ένα καλό βήμα.

«Η Ferrari σου δίνει την ευκαιρία, αν δεν τη θες μπορείς να πεις όχι. Επειδή το σύστημα ψύξης μας είναι διαφορετικό, σου δίνει μια ευκαιρία να δεις αν πρέπει να αλλάξεις κάτι. Αν τρέξεις εδώ την Παρασκευή και έχεις ζητήματα με τη νέα μονάδα μπορείς να γυρίσει στον δεύτερο κινητήρα για τον αγώνα και να προετοιμαστείς καλύτερα για τον επόμενο αγώνα.

«Είμαστε μια μικρότερη ομάδα. Η Ferrari είναι πολύ γρήγορες. Εμείς πρέπει να είμαστε κάπως προσεκτικοί, να δούμε πως λειτουργούν όλα».

Πηγή: racer.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles