Οι Valentino Rossi και Marc Marquez σχολίασαν την απόφαση του Fernando Alonso να αγωνιστεί στο φετινό Indianapolis 500.

Η ανακοίνωση της συμμετοχής του Ισπανού οδηγού σε έναν εκ τον πλέον φημισμένων αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού προκάλεσε μία πληθώρα αντιδράσεων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ενόψει GP ΗΠΑ, ο Valentino Rossi, ο οποίος συχνά συμμετέχει σε αγώνες rally, ενώ έχει δοκιμάσει μονοθέσιο F1 και αυτοκίνητο του NASCAR, τόνισε ότι θα κοιτά με ενδιαφέρον την προσπάθεια του Alonso.

«Ήταν έκπληξη, γιατί είναι περίεργο που ο Alonso δεν θα τρέξει στο Μονακό,» δήλωσε. «Αλλά νομίζω πως η κατάσταση με το μονοθέσιο [στην F1] είνα δύσκολη και θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο. 

«Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η δυναμική του Alonso στο Indy 500, γιατί είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό, ειδικά όταν αγωνίζεσαι στο οβάλ. Η μόνη φορά που οδήγησα σε οβάλ με ένα αυτοκίνητο NASCAR ήταν πολύ ενδιαφέρον, αλλά καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ διαφορετικό.

«Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση και κάτι που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.»

Από τη μεριά του, ο Marc Marquez δήλωσε εξίσου έκπληκτος, αλλά θεωρεί πως ο συμπατριώτης του θα καταφέρει να ξεχωρίσει: «Η απόφαση είναι δύσκολο να την καταλάβουμε, διότι το Μονακό είναι μία από τις πίστες στις οποίες η McLaren μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

«Το Indy 500 είναι ένας δύσκολος αγώνας, γιατί είναι δύσκολο να τον καταλάβεις απ’ έξω. Πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, το slipstream είναι πολύ περίεργο, αλλά το ταλέντο του Alonso, όπως λένε πολλοί οδηγοί της F1, τον κάνει έναν εκ των καλύτερων οδηγών σε μονοθέσιο.

«Έχει το ταλέντο, πιστεύω πως θα είναι πολύ γρήγορος.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles