Η Pirelli ανακοίνωσε την γκάμα των ελαστικών της Formula 1 για το 2019, παρουσιάζοντας τα χρώματα και το σκεπτικό πίσω από αυτές.

Παρουσία του Mario Isola, επικεφαλής της Pirelli στην F1, η ιταλική φίρμα παρουσίασε τη σκληρή γόμα (λευκό χρώμα), τη μέση (κίτρινο) και την μαλακή (κόκκινο), που σκοπό έχουν να απλοποιήσουν τα πράγματα στον τομέα των ελαστικών.

Φυσικά, από τις 5 ή 6 τελικά γόμες που θα ομολογκαριστούν, τρεις θα επιλέγονται για κάθε GP, με γνώμονα τις ανάγκες που υπάρχουν, και θα γίνεται γνωστό τόσο στις ομάδες, όσο και στον Τύπο ποιες τελικά επιλέχθηκαν, με βάση τον κωδικό που θα έχουν.

Ο Isola εξήγησε σχετικά:

«Η ιδέα είναι να δώσουμε έναν αριθμό σε κάθε γόμα. Το συζητάμε αυτό προς το παρόν, γιατί είχα μία κουβέντα τώρα με τους μηχανικούς – προτιμούν γράμματα για το σύστημα. Αλλά, στην ουσία, θα έχουμε μία διακριτή ονομασία για κάθε γόμα.

«Οπότε, αν ομολογκάρουμε πέντε γόμες, θα είναι η ένα, η δύο, η τρία, η τέσσερα και η πέντε, και θα δίνουμε την πληροφόρηση από πριν, οπότε θα ξέρουν οι ομάδες και ο κόσμος ότι για αυτόν τον αγώνα, σκληρή γόμα θα είναι η δύο, η μέση θα είναι η τρία και η τέσσερα θα είναι η μαλακή. Οπότε, θα μπορείς να κάνεις τη σύγκριση σε διάφορες πίστες. Αλλά για τους θεατές, θα είναι απλά τρία χρώματα.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles