Το «δικαίωμα της επανεξέτασης» πρόκειται να χρησιμοποιήσει η Ferrari

Το «δικαίωμα της επανεξέτασης» προτίθεται να χρησιμοποιήσει η Ferrari για να αλλάξει την εις βάρος της απόφαση στο συμβάν του Καναδικού GP.

Σήμερα λήγει η προθεσμία της Ferrari να κάνει την ένστασή της για την ποινή των 5 δευτερολέπτων που επεβλήθη στον Sebastian Vettel στον αγώνα της Κυριακής.

Ωστόσο, οι πιθανότητες το Διεθνές Εφετείο της FIA να δεχτεί να προχωρήσει η υπόθεση ήταν εξ αρχής πολύ μικρές, και ακόμα κι αν το δεχόταν, θα ήταν σχεδόν απίθανο να αποφασίσει την ανάκληση της ποινής.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως οι Ιταλοί πρόκειται να αφήσουν το ζήτημα ως έχει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του motorsport.com, η Ferrari πρόκειται να χρησιμοποιήσει το «δικαίωμα της επανεξέτασης» (right of review).

Ο Διεθνής Αθλητικός Κώδικας της FIA δίνει το δικαίωμα σε έναν αγωνιζόμενο να προσκομίσει νέα στοιχεία, που δεν ήταν διαθέσιμα τη στιγμή της απόφασης για ένα συμβάν, με σκοπό αυτό να επανεξεταστεί και -ίσως- να οδηγήσει και στην αλλαγή της εν λόγω απόφασης.

Σύμφωνα με το Άρθρο 14.1.1, ο αγωνιζόμενος έχει 14 μέρες να προσκομίσει τα νέα στοιχεία και να προχωρήσει τη διαδικασία, και στην περίπτωση της Scuderia, αυτό είναι ως τις 23 Ιουνίου, την ημέρα του Γαλλικού Grand Prix.

Εκπρόσωπος της Ferrari είπε σχετικά:

«Δουλεύουμε πάνω σε αυτό και συλλέγουμε περισσότερα στοιχεία.»

Ακόμα δεν είναι γνωστό τι πρόκειται να κάνει η ιταλική ομάδα, πάντως έχει μερικές ώρες για να κάνει γνωστές τις προθέσεις της.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
37
Shares
Previous Article

Binotto: Το μονοθέσιο είναι το ίδιο, υπάρχουν ακόμα αδυναμίες

Next Article

Rally Σαρδηνίας - Shakedown: Πρώτος παρά την έξοδο ο Ogier

Related Posts