Το ελάχιστο επιτρεπτό βάρος των μονοθεσίων προβλέπεται να αυξηθεί το 2021, παρόλο που οι μεγάλες αλλαγές που προβλέπονταν για το 2021, αναβλήθηκαν για το 2022.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το ελάχιστο επιτρεπτό βάρος των μονοθεσίων αναμένεται να αυξηθεί από τα 746 κιλά στα 749 κιλά. Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από ανησυχίες των κατασκευαστών των κινητήρων που φοβόντουσαν μια σημαντική αύξηση των δαπανών λόγω της χρήσης ακριβότερων υλικών για να μειώσουν το βάρος των μονάδων ισχύος. Μερικές ομάδες φοβήθηκαν πως δεν θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους με τόσο χαμηλό όριο βάρους. Πέρυσι το ελάχιστο επιτρεπτό βάρος είχε αυξηθεί κατά ενός κιλού λόγω του δεύτερου μετρητή της ροής καυσίμου που επέβαλλε η FIA.

Με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2022, το ελάχιστο επιτρεπτό βάρος των μονοθεσίων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, πηγαίνοντας στα 778 κιλά. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1, Ross Brawn, εξέφρασε την δυσφορία του σχετικά με τις διαμαρτυρίες πέρι αύξησης του βάρους των μονοθεσίων:

«Όλοι θα θέλαμε ελαφρύτερα μονοθέσια, αλλά σε μερικά θέματα δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω.»

Αρκετοί οδηγοί τα τελευταία χρόνια έχουν εκφράσει τα παράπονα τους για την σημαντική αύξηση βάρους στα μονοθέσια. Από τότε που η Formula 1 μπήκε στην υβριδική εποχή το 2014, υπολογίζεται πως το βάρος των μονοθεσίων αυξήθηκε περίπου κατά 100 κιλά.

 

Πηγή: racefans.net

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles