Το κινούμενο τιμόνι της Mercedes W11 [+video]

Η Mercedes δεν σταματάει ποτέ να βρίσκει τρόπους να βελτιώνει το μονοθέσιό της, και στην παραμικρή λεπτομέρεια, κι αυτό φαίνεται πως έκανε με το κινούμενο τιμόνι της.

Η δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών έχει ξεκινήσει, και από νωρίς παρατηρήθηκε ένα ενδιαφέρον φαινόμενο στο τιμόνι της W11.

Φαίνεται πως στις στροφές, ο Lewis Hamilton σπρώχνει προς τα πίσω το τιμόνι, ενώ στις ευθείες το φέρνει προς το μέρος του.

Αρκετές ήταν οι εικασίες, όμως μάλλον υπάρχει μία πρώιμη εξήγησε.

Ο Παναγιώτης Ντάκος, που κατά καιρούς έχει υπογράψει εξαιρετικά τεχνικά κείμενα για το site, σχολίασε σχετικά:

«Η κίνηση του τιμονιού μπρος-πίσω αλλάζει το toe των τροχών μπροστά. Φανταστικό σύστημα, αλλά με αμφίβολα μετρήσιμο κέρδος και κατά πάσα πιθανότητα παράνομο για την κανονική σεζόν.»

Αυτό, προφανώς, βοηθά στο πώς στρίβει το μονοθέσιο. Το toe ορίζεται ως η γωνία με την οποία κοιτούν τα ελαστικά (προς τα μέσα, προς το μονοθέσιο, ή προς τα έξω). Ξεχωρίζει από το camber, που είναι η γωνία με την οποία πατούν τα ελαστικά.

Μάλιστα, στο επόμενο run δεν φάνηκε να κινείται το τιμόνι καθόλου, κάτι που υποδηλώνει πως είναι ένα σύστημα ακόμα υπό δοκιμή.

Υπάρχει, επίσης, και ο αντίλογος, που έγκειται στο Άρθρο 10.2.3 των Τεχνικών Κανονισμών, που μιλά για την θέση του τιμονιού και την κίνησή του:

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

O Raikkonen μιλά για τη σημασία των χρόνων στις χειμερινές δοκιμές

Next Article

Επίσημο: Μέχρι το 2024 στην Honda o Marquez

Related Posts