Το κόμιστρο συμμετοχής στην F1 επιστρέφει η FIA στη Manor

H FIA επέστρεψε το κόμιστρο εισόδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 στη Manor, το οποίο κι είχε καταβληθεί για τη σεζόν του 2017.

Η βρετανική ομάδα χρεωκόπησε και μπήκε σε καθεστώς διαχείριση τον Ιανουάριο του 2017, έχοντας όμως πρώτα καταβάλει το ποσό των 443.000 ευρώ για να συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, η FIA πήρε την απόφαση να επιστρέψει αυτά τα χρήματα στην Just Racing, την εταιρεία που διαχειρίζεται τη Manor.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκίνητου (FIA) επέστρεψε στην Manor Grand Prix Racing Limited το κόμιστρο που κατέβαλε τον Νοέμβριο του 2016 για την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2017. 

«H Just Racing Services Limited, η εταιρεία μέσα στο Manor Group που είναι υπεύθυνη για την ομάδα, μπήκες σε καθεστώς διαχείρισης από τον περασμένο Ιανουάριο. Ως εκ τούτου, η ομάδα δε συμμετείχε στο πρωτάθλημα του 2017.

«Για αυτόν τον λόγο, η FIA αποφάσισε να επιστρέψει το κόμιστρο στο Manor Group, πέραν των εξόδων διαχείρισης που επεβλήθησαν από την Ομοσπονδία ως μέρος της διαδικασίας συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ως ένδειξης καλής θελήσεως ώστε να βοηθήσει στην αποπληρωμή των εξόδων που είναι σε εκκρεμότητα.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.