Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, παραδέχθηκε ότι του νοσταλγεί το παρελθόν, και συγκεκριμένα τις ιδιωτικές δοκιμές που έκαναν οι ομάδες.

Η μείωση του κόστους που θέλει εδώ και χρόνια να επιβάλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία έφερε τον τερματισμό των ιδιωτικών δοκιμών των ομάδων, με αποτέλεσμα αυτές να στραφούν στους προσομοιωτές.

Πλέον όλες οι ομάδες δουλεύουν με αρκετούς οδηγούς στους προσομοιωτές τους ώστε να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμες για κάθε αγώνα. Τα δεδομένα που παίρνουν από τους προσομοιωτές είναι τόσο πολύτιμα που υπάρχουν οδηγοί σε αυτούς την ώρα του πραγματικού αγώνα, μελετώντας την στρατηγική της ομάδας, αλλά και το πώς θα συμπεριφερθούν τα ελαστικά.

«Η εξέλιξη των αγώνων αυτοκινήτου, η αυτοκίνηση, είναι απλά εντυπωσιακή. Εννοώ ότι, τα πράγματα αλλάζουν, μερικές φορές για καλό, μερικές φορές όχι για κάτι τόσο καλό,» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας.

«Τα μονοθέσια είναι πολύ αξιόπιστα. Νιώθω ότι τα μονοθέσια είναι υπερβολικά πολύ αξιόπιστα. Νομίζω γίνονται πολλά τα οποία δεν βλέπουμε… οι προσομοιωτές, οι οδηγοί προσομοιώνουν κάθε πίστα στο εργοστάσια κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή χωρίς κανέναν περιορισμό. 

«Με κάποιο τρόπο μου λείπει το παρελθόν. Μου λείπουν οι ιδιωτικές δοκιμές, όλοι έκαναν παράπονα ότι είχαμε πολλές ιδιωτικές δοκιμές. Τουλάχιστον μπορούσες να δεις τι συμβαίνει.

«Πιθανότατα ήταν υπερβολικό, αλλά τώρα νομίζω ότι κρύβονται πολλά πράγματα πίσω από τους προσομοιωτές στα εργοστάσια. Εννοώ ότι, προφανώς ο εκμοντερνισμός είναι καλός, αλλά θα έπρεπε να είναι κάπως πιο περιορισμένος.»

Πηγή: pitpass.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles