Τον επόμενο μήνα θα οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί για τους κινητήρες του 2021

Add us as preferred source
Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Monaco 2018. Lewis Hamilton Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Monaco GP 2018. Lewis Hamilton

Ως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι κανονισμοί για τους κινητήρες του 2021, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, σε σχετική συνάντηση.

Την Παρασκευή έγινε η δεύτερη συνάντηση μεταξύ της Liberty Media, της FIA και των ομάδων, αυτή τη φορά με τον Jean Todt επίσης παρόντα.

Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το θέμα του budget cap κατά κύριο λόγο, το φλέγον ζήτημα των κανονισμών των μονάδων ισχύος του 2021 τέθηκε επί τάπητος, με τον Todt να ξεκαθαρίζει πως ως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σε αυτόν τον τομέα.

Παραμένουν αγκάθι τα οικονομικά

Το όριο των 150 εκ. δολαρίων στον προϋπολογισμό των ομάδων παραμένει ένα θέμα στο οποίο δε συμφωνούν όλες οι μεριές. Οι πιο αδύναμες ομάδες βλέπουν αυτήν την πιθανή αλλαγή ως μία ευκαιρία να ενισχύσουν το δυναμικό τους και να βελτιώσουν την εικόνα τους, την ώρα που οι πιο ισχυροί συνδυασμοί καταλαβαίνουν πως με αυτόν τον τρόπο μπορούν να χάσουν έδαφος.

Μάλιστα, οι μεγαλύτερες ομάδες στάθηκαν και στο γεγονός πως, με την μείωση του δικού τους budget, είναι πιθανό να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε απολύσεις.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε σχετικά:

«Πρέπει όλο αυτό να γίνει μέσα σε ένα διάστημα μερικών ετών, και πρέπει να λάβει υπόψη του και τις διάφορες δομές που θα επηρεάσει. Φαίνεται πως μας ακούνε.»

Πηγή: motorsport.com

Latest Podcast Undercut · E45 · 24/08/2026 · 48 min

The Undercut Redux #45: Έλα στη θέση μου

Το έσχατο GP Ολλανδίας είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Lando Norris, στην πιο «Max Verstappen» εμφάνιση της καριέρας του, την ώρα που ο Ολλανδός εθνικός ήρωας…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts