Στον σημερινό αγώνα στη Yas Marina Circuit θα κριθεί η μάχη μεταξύ των Toro Rosso, Renault και Haas για την έκτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Αυτή τη στιγμή, η έκτη Toro Rosso προηγείται βαθμολογικά της έβδομης Renault κατά τέσσερις βαθμούς, με την Haas να ακολουθεί στην όγδοη θέση, μόλις δυο βαθμούς πίσω από τους Γάλλους.

Η διαφορά στα χρήματα που θα λάβουν οι ομάδες είναι σημαντική από την έκτη στην έβδομη θέση, περίπου 6,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπάρχει μια μικρότερη διαφορά ανάμεσα στην έβδομη και την όγδοη.

Ο Cyril Abiteboul δεν αισθάνεται όμορφα που η πορεία μιας χρονιάς κρίνεται σε έναν μόνο αγώνα, ειδικά όταν διακυβεύονται μαζί τόσα χρήματα κι αισθάνεται σα να βρίσκεται σε ένα καζίνο του Las Vegas.

«Δε μου αρέσει αυτό. Εμπλέκομαι στην F1, η οποία έχει εξαιρετικά διεξοδικά, καθοριζόμενα από την ποιότητα και μακροπρόθεσμα πρότζεκτ.

«Δεν είμαι στο Las Vegas, οπότε δε μου αρέσει αυτή η θέση κι έχοντας πει αυτό, πρέπει να το διαχειριστούμε και να εξασφαλίσουμε ότι την επόμενη χρονιά δεν θα είναι η ίδια κατάσταση».

Ο Abiteboul τόνισε επίσης ότι αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο από τα χρήματα είναι το πρεστίζ του να βρεθεί η ομάδα του ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη των κατασκευαστών.

«Τα χρήματα είναι πάντα ένας παράγοντας. Όμως είμαστε μέρος του Renault Group, του μεγαλύτερου κατασκευαστή στον κόσμο.

«Προφανώς είμαι υπεύθυνος για τον ισολογισμό μας και για το τι κοστίζουμε στο group, Όμως ειλικρινά πιστεύω ότι η έκτη θέση είναι περισσότερο σημαντική για το κίνητρο, για την ανταμοιβή και για το συμβολισμό που στέλνει σε όλους.

«Πιστεύω επίσης ότι θα είναι δίκαιο για όσα έχουν επιτευχθεί μέσα στη σεζόν, για την δυνητική απόδοση του μονοθεσίου και του line-up των οδηγών που έχουμε.

«Θα ήθελα να φύγουμε από το Άμπου Ντάμπι με μια καλή επίδοση, με το κίνητρο που χρειαζόμαστε για τον χειμώνα για να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βρισκόμαστε εκεί που πρέπει την επόμενη χρονιά».

Από την πλευρά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της Toro Rosso, Franz Tost, ελπίζει οι πρωτοπόροι να τερματίσουν αλώβητοι, ώστε η Renault του Hulkenberg να μην πάρει τους απαιτούμενους βαθμούς.

«Είναι ένας μεγάλος αγώνας φυσικά, επειδή συζητάμε για ένα τεράστιο ποσό χρημάτων Κοιτώντας το grid, είναι αρκετό για τη Renault. Δεν είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο περιμέναμε. Ίσως στον αγώνα να είμαστε καλύτεροι, ή τουλάχιστον ελπίζω να είμαστε καλύτεροι από τις κατατακτήριες.

«Ελπίζω οι κορυφαίες ομάδες να τερματίσουν τον αγώνα, που σημαίνει οι δυο Mercedes, οι δυο Ferrari, οι δυο Red Bull και ευελπιστώ επίσης οι δυο Force India να είναι μπροστά από τους υπόλοιπους».

Ακόμη ο Tost τόνισε πως τα χαμένα έσοδα από μια πιθανή απώλεια της έκτης θέσης στο πρωτάθλημα δεν περιμένει να έρθουν από την αδελφή ομάδα της Red Bull: «Δεν πιστεύω ότι αυτή θα είναι η κατάσταση, πρέπει να βρω τα χρήματα, είναι τόσο απλό».

Ο Gunther Steiner, αγωνιστικός διευθυντής της Haas, επισημαίνει ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αν και οι οδηγοί της εκκινούν από τις θέσεις 14 και 16.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε. Έχουμε εκκινήσει από αυτή τη θέση ξανά και καταλήξαμε με βαθμούς, οπότε σίγουρα δεν εγκαταλείπουμε ακόμη.

«Οι Toro Rosso είναι πίσω μας, αλλά πρέπει να πάρουμε βαθμούς, δεν αρκεί να τους κερδίσουμε, αν είμαστε 11οι και 12οι αυτό δεν μας βοηθά. Χρειαζόμαστε να πάρουμε βαθμούς, πράγμα που θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, κατ’ εμέ.

«Πρέπει να πάμε με ανοιχτό μυαλό, να επιτεθούμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να δούμε τι άλλο θα προκύψει. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουμε.

«Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο σχέδιο ή κάποιο μαγικό για να γίνει, είναι απλά να βγούμε και να αγωνιστούμε, ίσως σταθούμε λίγο τυχεροί, θα αγωνιστούμε σκληρά, θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί αν υπάρχουν βαθμοί διαθέσιμοι και θα δούμε τι θα συμβεί».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X