Τουρκία και Κροατία στο καλεντάρι του WRC το 2018

Το Rally Τουρκίας φαίνεται πως επιστρέφει στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally, με την Κροατία να είναι η πιθανή αντικαταστάτρια του Rally Πολωνίας.

Σύμφωνα με πηγές του Αutosport.com, η επιστροφή της Τουρκίας είναι έχοντας οργανώσει έναν καινούργιο χωμάτινο αγώνα, που αναμένεται να λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι το Rally Τουρκίας θα επιστρέψει στο καλεντάρι για πρώτη φορά μετά το 2010.

Αν και η Νέα Ζηλανδία είχε θέσει ως στόχο να επιστρέψει του χρόνου, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, με τον promoter του WRC να παρουσιάζει το πρόγραμμα του 2018 στην Επιτροπή στο τέλος του μήνα.

Το Rally Πολωνίας φαίνεται να μην υπάρχει στο νέο καλεντάρι μετά και τα φετινά προβλήματα που είχαν με την διαχείριση του κόσμου.

Ως εκ τούτου, η Κροατία ελπίζει να διοργανώσει το πρώτο της αγώνα στο WRC, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Andrej Plenkovic, να έχει συνάντηση με αντιπροσώπους του WRC νωρίτερα φέτος, όπου συζήτησαν για την ισχυρή βοήθεια της κυβέρνησης σε ένα μικτό rally.

Μία πηγή ανέφερε στο βρετανικό site: «Αν φύγει η Πολωνία και ο διοργανωτής πιέζει για 14 αγώνες για το 2018, αυτό σημαίνει ότι η Κροατία θα είναι στο πρόγραμμα.

«Αν χαθεί η Πολωνία – και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι έτσι θα γίνει – τότε εξαρτάται από τον promoter αν μπορεί να πείσει την FIA για το πόσο έτοιμη είναι η Κροατία και τους κατασκευαστές για την αξία της.»

Οι αξιωματούχοι στην Νέα Ζηλανδία συνεχίζουν να προσπαθούν για την διοργάνωση του αγώνα μία εβδομάδα μετά το Rally Αυστραλίας τον Νοέμβριο και συνεχίζουν να πιέζουν για την επιστροφή τους στο WRC.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Hamilton - Η Mercedes έχασε περισσότερους βαθμούς σε σχέση με την Ferrari

Next Article

Lorenzo - Θα πάλευα για τη νίκη, αν δεν άλλαζαν οι συνθήκες

Related Posts