Ο Jari-Matti Latvala αποκάλυψε ότι θα συμμετάσχει σε δύο αγώνες με την Toyota το 2020, ενώ προσπαθεί να βρει το budget για ακόμα τρεις. 

Ο Latvala έμεινε χωρίς μόνιμη θέση, αφού το τρίδυμο της Toyota για το 2020 θα είναι οι Sebastien Ogier, Elfyn Evans και Kalle Rovanpera. Ο Φινλανδός με την αρκετά μέτρια, ίσως και κακή, χρονιά που έκανε, γνώριζε ότι θα ήταν δύσκολο γι αυτόν να παραμείνει στην θέση του.

Παρόλα αυτά, έχει καταφέρει ήδη να διασφαλίσει το απαιτούμενο budget για το Rally Σουηδίας και το Rally Φινλανδίας της ερχόμενης χρονιάς. Πλέον προσπαθεί να βρει τα χρήματα και για τα Rally Πορτογαλίας, Σαρδηνίας και Μεγάλης Βρετανίας.

Το ιδανικό για τον ίδιον θα ήταν να συμμετάσχει και στο Νέας Ζηλανδίας αλλά το budget για αυτό τον αγώνα είναι αρκετά υψηλό.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω αυτούς τους δύο αγώνες. Αλλά δουλεύω για να βρω χορηγούς για τα Rally Σαρδηνίας, Πορτογαλίας και Μ. Βρετανίας,» δήλωσε ο Latvala.

«Αν έλεγα το όνειρό μου, θα ήταν και το Νέας Ζηλανδίας, αλλά είναι αρκετά ακριβό. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσω να οδηγώ του χρόνου.

«Αυτή ήταν μία δύσκολη χρονιά, ήταν αρκετά θυελλώδης για μένα στην προσωπική μου ζωή, αλλά βλέπω την νέα χρονιά ως ένα διάλειμμα όχι ως το τέλος.

«Είμαι 34 τώρα, και πιστεύω ότι έχω ακόμα μερικές καλές σεζόν μπροστά μου,» πρόσθεσε ο Latvala.

Πηγές μέσα από την Toyota επιβεβαίωσαν ότι υπήρχε η σκέψη να γίνει μία Junior ομάδα, στην οποία θα οδηγούσαν οι Kalle Rovanpera και ο Katamoto Katsuta που θα συμμετάσχει στους 8 Ευρωπαϊκούς αγώνες, συν το Rally Ιαπωνίας.

Επίσης ο Latvala δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει τον Makinen και την Toyota την ερχόμενη σεζόν:

«Όπως είπα, θέλω να οδηγήσω του χρόνου. Ίσως βγάζει νόημα να πάω στην δεύτερη ομάδα με τον Takamoto και να προσπαθήσω να πάρω βαθμούς.

«Το έχω κάνει αυτό στην καριέρα μου, θυμηθείτε όταν ήμουν με τον Matthew Wilson στην ομάδα της Stobbart και δίναμε μάχη με την Subaru για την τρίτη θέση.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles