«Τρομακτική» βρήκε αρχικά την F1 o Leclerc

O νέος οδηγός της Ferrari για το 2019, Charles Leclerc, δήλωσε ότι βρήκε την F1 «τρομακτική» στην αρχή, καθώς προσαρμοζόταν στο να συναναστρέφεται με περισσότερους ανθρώπους από αυτό που είχε συνηθίσει στην καριέρα του στις μικρότερες κατηγορίες.

Ο Μονεγάσκος δεν βαθμολογήθηκε στους τρεις πρώτους αγώνες του 2018, αφού η Sauber πάλευε ανάμεσα στις τελευταίες θέσεις, αλλά κατάφερε να… σπάσει το ρόδι με έναν τερματισμό στην 6η θέση στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και αργότερα με πέντε τερματισμούς στους βαθμούς στους υπόλοιπους επτά αγώνες.

Αυτή η επίδοση ήταν φαίνεται αρκετή ώστε να πείσει την Ferrari να του δώσει μια θέση το 2019, αν κι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι βρήκε το «σκαλί» της F1 δύσκολο στην αρχή:

«Στο ξεκίνημα είναι πρώτα απ’ όλα αρκετά τρομακτικό το να μιλάς σε τόσους ανθρώπους. Όλα όσα λες θα αναλυθούν, όχι μόνο από τους μηχανικούς σου, αλλά και από τόσους πολλούς ανθρώπους. Επομένως, είναι προφανώς αρκετά τρομακτικό, αλλά μετά το συνηθίζεις.

«Ο τύπος του feedback που δίνεις, μπορείς να είσαι πολύ πιο ακριβής με όλα όσα λες, γιατί υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι από πίσω. Στην Formula 2, προσπαθείς να συγκεντρωθείς στα βασικά σημεία, γιατί προφανώς υπάρχουν μόνο ένα ή δύο άτομα το πολύ που σε βοηθούν να κάνετε το αυτοκίνητο καλύτερο.

«Είναι μια διαφορετική προσέγγιση και παίρνει αρκετό χρόνο για να την συνηθίσεις.»

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στο οποίο χρειάστηκε να προσαρμοστεί ο Leclerc ήταν η διάρκεια των αγώνων:

«Θυμάμαι να βρίσκω τους πρώτους αγώνες στην F1 υπερβολικά μακροσκελείς σε σύγκριση με την Formula 2. Αυτό είναι κάτι που επίσης χρειάζεται να συνηθίσεις.

«Μετά από είκοσι γύρους νομίζεις ότι ο τερματισμός είναι σε δυο γύρους, αλλά μετά σου λένε ‘ΟΚ, άλλοι 40 γύροι για το τέλος’ και σκέφτεσαι ‘Είναι αρκετοί γύροι αυτοί!’»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles