Τρομοκρατημένος ο Gasly, ζήτησε συγγνώμη ο Hartley

Οι οδηγοί της Toro Rosso είχαν μια πολύ δύσκολη στιγμή στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, καθώς δεν συνεννοήθηκαν σωστά και παραλίγο να έχουν ένα πολύ μεγάλο ατύχημα.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του Q1 κι ενώ έκαναν τις τελευταίες προσπάθειες για είσοδο στο Q2, Pierre Gasly και Brendon Hartley παραλίγο να έχουν ένα τρομακτικό ατύχημα.

Πιο συγκεκριμένα ενώ ο Νεοζηλανδός προσπαθούσε να επιστρέψει στα pits με κλατάρισμα στην Toro Rosso, o Γάλλος ήταν σε γρήγορο γύρο. Λίγο πριν τα φρένα της στροφής 15 και πηγαίνοντας με πάνω από 300 χλμ/ώρα ο Gasly είδε τον Hartley μπροστά του και κατάφερε οριακά να τον αποφύγει.

Ο γύρος του και η προσπάθεια για πρόκριση στο Q2 καταστράφηκε καθώς  βρέθηκε στην έξοδο διαφυγής της στροφής, αλλά στις δηλώσεις του μετά το τέλος των κατατακτηρίων ο Gasly δήλωσε πως ένιωσε αρκετά τυχερός. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ήταν πολύ, πάρα πολύ τρομακτικό. H πιο τρομακτική στιγμή της καριέρας μου. Ήμουν αρκετά τρομοκρατημένος για αρκετή ώρα, γιατί πίστευα 100% πως θα τρακάρουμε. Είχαμε μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα, εγώ πήγαινα με σχεδόν 320 χιλιόμετρα και δεν ξέρω γιατί πήγαινε τόσο αργά ο Brendon.

«Ειλικρινά είχε σταματήσει και ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα τρακάραμε, που σκεφτόμουν ότι ήμουν ήδη στον αέρα. Δεν ξέρω πως το απέφυγα, αλλά ακόμη και τώρα δεν χω ξεπεράσει το πόσο τρομακτικό ήταν. 

«Εάν είχε κάποιο κλατάρισμα, σίγουρα δεν τον βοήθησε. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν το έκανε επίτηδες, αλλά ήταν στη γραμμή και δεν ήξερα εάν θα μείνει σε αυτή ή όχι. Είμαι σίγουρος ότι έγινε καταλάθος, αλλά την επόμενη φορά θα χρειαστούμε μεγαλύτερο χώρο ανάμεσα στα 2 μονοθέσια.»

Αποδέχεται την ευθύνη ο Hartley

Από την πλευρά του ο Brendon Hartley δεν απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του για το συμβάν, λέγοντας ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ο teammate του ήταν τόσο κοντά. Πιο αναλυτικά δήλωσε:

«Ήταν σκέτη καταστροφή, είμαι αρκετά στεναχωρημένος από όσα έγιναν. Δεν είχα κάνει γρήγορο γύρο μέχρι τότε, γιατί βγήκαν κίτρινες σημαίες και στις 2 προσπάθειες. Μετά χτύπησε σε έναν τοίχο μετά από μια αριστερή στροφή και είχα κλατάρισμα.

«Δεν είχα καταλάβει πόσο κοντά πίσω μου ήταν ο Pierre. Προφανώς πήγαινα πολύ αργά και προσπαθούσα να καταλάβω πόσο σημαντικό ήταν το πρόβλημα. Τα έκανα θάλασσα γιατί το πρόβλημα είναι ότι με τους τοίχους δεν μπορείς να δεις τα μονοθέσια πίσω σου.

«Έκανα ένα μεγάλο λάθος, λυπάμαι πολύ για τον Pierre. Του χρωστάω μια μεγάλη συγγνώμη για ό,τι έκανα και πως παραλίγο να προκαλέσω ένα μεγάλο ατύχημα. Είμαι απογοητευμένος για ό,τι έγινε, δεν ήταν μια καλή μέρα.»

Μπορείτε να δείτε την παραλίγο σύγκρουση των 2 Toro Rosso εδώ

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

About The Author

Υπεύθυνος MotoGP

Τις ημέρες, είμαι φοιτητής στα Ψηφιακά Συστήματα του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Τις νύχτες ίσως θα βλέπω κάποιο σπορ ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Τις ημέρες και τις νύχτες, παρακολουθώ τα όσα γίνονται σε 2 ή 4 τροχούς.