Tyφοοn MotoRacing: Παρουσίαση της «Χίμαιρας» σε μία εκδήλωση-γιορτή

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, η ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Tyφοοn MotoRacing, πραγματοποίησε την εκδήλωση παρουσίασης της νέας μοτοσυκλέτας που κατασκεύασαν, την «Χίμαιρα». Η ομάδα αγωνίστηκε με τη Χίμαιρα στο διεθνή διαγωνισμό Motostudent V και απέσπασε σημαντικές διακρίσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον καινούριο χώρο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Κοζάνης και το TotalRacing ήταν εκεί, ανάμεσα σε πολύ ακόμα κόσμο, που παρευρέθηκε για να δει από κοντά την αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στη δομή τις ομάδας και του διαγωνισμού ενώ πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των κεφαλαίων του θεωρητικού τμήματος MS1, όπως ακριβώς παρουσιάστηκαν στον διαγωνισμό, στην Ισπανία. Τα μέλη της ομάδας, μέσα από ολιγόλεπτα βίντεο, κατάφεραν να μεταδώσουν στο κοινό όλες τις δυνατές εμπειρίες και συναισθήματα που έζησαν τα δυο χρόνια προετοιμασίας του πρότζεκτ αλλά και του τετραήμερου του διαγωνισμού. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά και δόθηκαν θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές της ομάδας για την αγωνιστική σεζόν 2017-2018.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον αναβάτη Σπύρο Παπαγεωργίου, καθώς και με τον αρχηγό της ομάδας, Ευθύμη Παππά.

Σπύρος Παπαγεωργίου, αναβάτης της ομάδας:

-Τι αποκόμισες από το «ταξίδι» τόσο με την νέα ομάδα της Τyφοοn, όσο και στον διαγωνισμό του MotoStudent;

«Αυτό που συγκράτησα και με εξέπληξε ήταν το ομαδικό κλίμα. Είδα μία ομάδα που θα μπορούσε να σταθεί ακόμα και σε κάποιο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και, παρά τις ατυχίες, μέχρι και την τελευταία στιγμή, παραμείναμε ενωμένοι και δουλεύαμε σαν ομάδα, μέχρι και το τέλος, γιατί περάσαμε κι άσχημες στιγμές.»

-Μία από αυτές τις στιγμές ήταν κι η πτώση σου. Σε επηρέασε αυτό ψυχολογικά ενόψει του υπόλοιπου διαγωνισμού;

«Δε με επηρέασε καθόλου ψυχολογικά, και με βοήθησε και η ομάδα σε αυτό, αλλά ούτε και σε ό,τι αφορά τη μοτοσυκλέτα είχαμε θέμα. Το πρόβλημα ήταν πως, και στο επόμενο δοκιμαστικό που είχαμε, αντιμετωπίσαμε ένα ζήτημα με το καύσιμο κι αυτό δε μας επέτρεψε να κάνουμε δοκιμές. Κι όταν δεν έχεις δοκιμάσει, όταν δεν έχεις δει το setup (δεν ήμουν κι ο αναβάτης της προηγούμενης μοτοσυκλέτας), δεν μπορείς να φέρει και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά κι ως ομάδα, και βάσει τη μοτοσυκλέτας, οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγαλύτερες. 

-Ποια είναι τα πλάνα για το μέλλον; Τι γνωρίζεις;

«Πρώτα πρέπει να μάθω τη νέα ομάδα. Έχει κανονιστεί συνάντηση για να γνωριστούμε.»

 

Ευθύμης Παππάς, αρχηγός ομάδας:

-Πώς θα χαρακτήριζες συνολικά της εμπειρία ‘Tyφοοn MotoRacing 2’;

«Ως τίτλο θα έβαζα ‘Σούπερ, Αξέχαστη και Μοναδική [Εμπειρία]’. Σίγουρα θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, κι αυτό έκανε το αποτέλεσμα ακόμα πιο γλυκό. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες που προέκυψαν, με πρώτη και κύρια την εύρεση χρηματικών πόρων, για αυτό το πρότζεκτ που έφτασε το κόστος των 30 χιλιάδων ευρώ. Έπειτα, το ζήτημα ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί, γιατί είχαμε ήδη ένα καλό όχημα με μία 9η θέση, αλλά ταυτόχρονα θα έπρεπε να βρούμε και κάτι καινοτόμο, για να εκπροσωπήσεις το πανεπιστήμιό σου σε αυτό το -εκπληκτικό- τετραήμερο.»

-Πώς ένιωσες όταν άκουσες το όνομα της ομάδας στην απονομή των βραβείων, δύο φορές κιόλας;

«Στο πρώτο τρόπαιο, μας κάλεσαν πάνω. Στην αρχή, νιώσαμε χαρά, ακούσαμε το χειροκρότημα, και μετά ένιωθες ένα δάκρυ από τη συγκίνηση. Όταν για δεύτερη φορά ακούσαμε το όνομα της ομάδας μας, εκεί ομολογώ πως το χάσαμε τελείως! Ουρλιάζαμε, τρέχαμε προς τη σκηνή. Κι ακόμα, για να σου πω την αλήθεια, δεν το έχω πιστέψει.»

-Μίλησέ μας για το μέλλον της ομάδας.

«Αυτή τη στιγμή, κι από σήμερα κιόλας, θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία στρατολόγησης των νέων μελών, για να ξεκινήσει η ‘Tyφοοn MotoRacing 3’ να αρχίσει να δουλεύει, να βάλει ως στόχο το ‘MotoStudent 6’ το 2020, και να πάει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και μακάρι να γυρίσει με όλα τα τρόπαια στην Κοζάνη!»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
4
Shares
Previous Article

Rally Αυστραλίας - 3η Μέρα: Δράμα, εγκαταλείψεις και Ogier πρωταθλητής

Next Article

GP Βαλένθια - Αγώνας: Χαοτικό φινάλε με τεράστια νίκη Dovizioso

Related Posts