Η Tyφοοn MotoRacing στο Thessaloniki Moto Show 2018

Στις 18 με 20 Μαΐου, η ομάδα φοιτητών Tyφoon MotoRacing συμμετείχε στο ετήσιο φεστιβάλ μοτοσυκλέτας Thessaloniki Moto Show 2018, το οποίο έλαβε χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο τριήμερο αυτό event, η ομάδα παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο μοντέλο μοτοσυκλέτας το οποίο θα εκπροσωπήσει το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Ελλάδα στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό Motostudent V στις 3 με 7 Οκτωβρίου 2018 στην πίστα της Αραγονίας στην Ισπανία.

Η μοτοσυκλέτα παρόλο που βρισκόταν σε ημιτελή μορφή, καθώς η ομάδα βρίσκεται στα μέσα της κατασκευαστικής περιόδου, κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον και τη στήριξη του κοινού.

H Χίμαιρα λοιπόν, (έτσι ονομάζεται το νέο μοντέλο) έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Ωστόσο, αυτό δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη στήριξη των χορηγών και υποστηρικτών της ομάδας. Το κοστοβόρο αυτό project δεν θα είχε φτάσει στο σημείο που βρίσκεται τώρα χωρίς  τη βοήθεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της εταιρείας BETA CAE Systems και της COSMOS ALUMINIUM.

Σημαντικοί συνεργάτες της ομάδας οπως οι τεχνικοί συγκολλήσεων art Alex design και Moto Lilis και ο τεχνικός αγώνων Σταύρος Τσολερίδης είναι οι άνθρωποι χάρη στους οποίους η κατασκευή της μοτοσυκλέτας έχει φτάσει σε αυτό το σημείο.  Ευχαριστίες αποδίδονται και στον κύριο Μακρυαλέα Κυριάκο ο οποίος έδωσε  στην ομάδα την ευκαιρία να παρευρεθεί για ακόμη μία χρονιά στο Thessaloniki Moto Show.

Τα μέλη της ομάδας αυτή την περίοδο εργάζονται πάνω στη μελέτη και εξέλιξη της καινοτομίας της μοτοσυκλέτας, ενώ υπολογίζεται πως τέλη Ιουνίου η Χίμαιρα θα είναι σε θέση να ακουμπήσει άσφαλτο και να τρέξει την παρθενική της διαδρομή.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Checking The Pacenotes – Season 3 – Rally Πορτογαλίας

Next Article

Θέλει Ιάπωνα οδηγό η Toro Rosso, δηλώνει ο Tost

Related Posts