Τυχερός νιώθει ο Lorenzo μετά τον αγώνα του Mugello

Ο Jorge Lorenzo δηλώνει «πολύ τυχερός» που μετά τον αγώνα του GP Ιταλίας παραμένει πρώτος στη βαθμολογία.

Ο περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε μία πολύ κλειστή μάχη με τον Marc Marquez στους τελευταίους γύρους του αγώνα στο Muggello, πήρε τη νίκη και κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά από τον Ισπανό στου 10 βαθμούς.

Ο Lorenzo, τώρα 37 βαθμούς μπροστά από τον Valentino Rossi, αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τον teammate του, αλλά – για καλή του τύχη – στο warm-up.

Παραδέχτηκε πως στάθηκε τυχερός που το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίστηκε στον αγώνα, όπως συνέβη στον Rossi, και που κατάφερε να περάσει οριακά τον Marquez για τη νίκη.

«Σταθήκαμε τυχεροί στο θέμα του κινητήρα,» είπε ο Lorenzo. «Αν είχα κάνει έναν γύρο λιγότερο στο warm-up, δεν θα κατέρρεε εκεί αλλά στον αγώνα.

«Ο Rossi ήταν πολύ άτυχος, και είναι πολύ πίσω πια στο πρωτάθλημα.

«Ήμασταν τυχεροί που με το slipstream κερδίσαμε στον αγώνα, γιατί δεν είναι το ίδιο να πηγαίνεις στο Montmelo με τους ίδιους βαθμούς με τον Marc και να έχει 10 βαθμούς διαφορά.»

Παράλληλα, ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha τόνισε πως δεν αμφέβαλε στιγμή για την δυναμική του Rossi να παλέψει μέχρι εσχάτης για την νίκη, πριν βέβαια αναγκαστεί να εγκαταλείψει.

«Ήταν πολύ άτυχος, γιατί είχε καλό ρυθμό.

«Ο Wilco [Zeelenberg, ο αναλυτής δεδομένων από την πίστα του Lorenzo] μου είπε ότι από την τηλεόραση φαινόταν πως δεν είχε πρόβλημα να με ακολουθεί, οπότε ίσως να μπορούσε να κρατηθεί εκεί και να παλέψει για τη νίκη.

«Υπήρξε ιδιαίτερα άτυχος, γιατί τώρα η βαθμολογική διαφορά μεταξύ μας είναι τεράστια.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles