Υπέγραψε με την Toro Rosso για το 2019 ο Albon

Ο Alexander Albon θα είναι ο δεύτερος οδηγός της Toro Rosso για το 2019, δίπλα στον Daniil Kvyat.

Πριν από περίπου έναν μήνα είχαν βγει οι πρώτες φήμες που ήθελαν τον Βρετανό οδηγό να βρίσκεται κοντά σε μία θέση στην Toro Rosso, αλλά είχε συμβόλαιο με την Nissan στην Formula E.

Οι δύο μεριές θα βρήκαν, και νωρίτερα σήμερα βγήκε η ανακοίνωση ότι η Nissan αποδεσμεύει τον Albon, με την ανακοίνωση από την Toro Rosso να ακολουθεί μερικές ώρες μετά.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toro Rosso, Franz Tost, δήλωσε: «Ο Alexander είχε μία εκπληκτική χρονιά στην Formula 2 φέτος. Κέρδισε τρεις αγώνες και τερμάτισε τρίτος στην βαθμολογία. Ο τρόπος που έκανε τις προσπεράσεις του δείχνει ότι είναι ένας έτοιμος, ώριμος οδηγός για την Formula 1. Στην Toro Rosso ανυπομονούμε για το 2019 καθώς με τους Daniil και Alexander έχουμε δύο νέους, πολύ δυνατούς και ανταγωνιστικούς οδηγούς.»

Από την μεριά του ο Albon δήλωσε: «Είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα το να ξέρω ότι θα βρίσκομαι στην Formula 1 την νέα χρονιά. Κατά την διάρκεια της καριέρας μου στα μονοθέσια είχα αρκετές καλές αλλά και κακές στιγμές. Έφυγα από την Red Bull το 2012, και από τότε ήξερα ότι ο δρόμος μου προς της F1 έγινε λίγο πιο δύσκολος. Δούλεψα σκληρά και κάθε φορά που έμπαινα στο μονοθέσιο ήθελα να εντυπωσιάσω, και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Red Bull και στο Dr. Marko που πίστεψαν σε μένα και μου έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία. Ήμουν πάντα τρελαμένος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και από την πρώτη φορά που μπήκα σε μονοθέσιο ήθελα να φτάσω στην Formula 1. Το ότι μου δίνεται αυτή η ευκαιρία είναι απλά απίθανο.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles