Υπερβολικές οι αντιδράσεις για την σειρά εκκίνησης, σύμφωνα με τον Mahonen

Ο Jarmo Mahonen, υπεύθυνος της FIA για το WRC, παραδέχθηκε ότι η απόφαση για την φετινή σειρά εκκίνησης ήταν εντελώς λάθος και περιμένει τις αλλαγές που θα εγκριθούν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού την Τετάρτη.

Ο κανονισμός υποχρέωνε τον πρώτο της βαθμολογίας να ξεκινά πρώτος τις δύο πρώτες μέρες του αγώνα, με αποτέλεσμα να χάνει χρόνο στα χωμάτινα rally καθώς καθάριζε τον δρόμο. Ωστόσο, βοήθησε στο να δούμε φέτος 6 διαφορετικούς νικητές.

Οι πιο μεγάλες αντιδράσεις ήταν από τον αγωνιστικό διευθυντή της Volkswagen, Jost Capito, και τον πρωταθλητή Sebastien Ogier, με τον Capito να δηλώνει ότι αν δεν αλλάξει ο κανονισμός ίσως αποσυρθεί ο Ogier από την ενεργό δράση.

O Mahonen δήλωσε: «Ήμουν ο αρχιτέκτονας της απόφασης για να αλλάξει ο κανονισμός και ήταν υπερβολικό.

«Μίλησαν με όλους τους οδηγούς και δεν νομίζω ότι ήταν τόσο δύσκολη απόφαση – ήθελαν όλοι να αλλάξει αυτός ο κανονισμός για την επόμενη σεζόν.

«Αυτό που είχαμε φέτος, ήταν πολύ υπερβολικό.»

Πέρα από τον κανονισμό για την σειρά εκκίνησης θα επιβεβαιωθεί και το καλεντάρι, που αναμένεται να περιλαμβάνει 13 γύρους, όπως και φέτος, με τις Κίνα και Τουρκία να μην συμπεριλαμβάνονται.

«Εξετάσαμε την κατάσταση στην Τουρκία, και δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα ρίσκο,» δήλωσε ο Mahonen.

«Το ίδιο και με την Κίνα – δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι.

«Κάνεις δεν ξέρει πώς θα είναι η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία σε έναν χρόνο, έτσι είναι καλύτερα να περιμένουμε.»

Επίσης, αναμένεται από το συμβούλιο να εγκρίνει και το FIA WRC Throphy, όπου ιδιώτες με τα περσινά ή παλαιότερα WRCars θα μπορούν να παλέψουν για αυτό. Τα πληρώματα θα πρέπει να συμμετέχουν σε 7 αγώνες.

Οι ιδιώτες οδηγοί θα έχουν στην διάθεση τους αυτοκίνητα από την M-Sport, την PH Sport (DS3 WRC), την Volkswagen και πιθανότητα και από την Hyundai.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Rosberg - Δεν ήξερα πόσο ακόμη θα το τραβούσε ο Hamilton

Next Article

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του WRC για το 2017

Related Posts