Ο Charles Leclerc μίλησε με ενθαρρυντικά λόγια για τη Ferrari SF1000, που φαίνεται να ανταποκρίνεται καλύτερα στα αργά και κλειστά κομμάτια.

Ο Μονεγάσκος βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της SF1000 το απόγευμα της 4ης μέρας των δοκιμών, εμμένοντας σε μεγάλα runs με τη C2 και C3 γόμα.

Μιλώντας αργότερα σε μέλη του Τύπου, ο ίδιος φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ταχύτητα και τη συμπεριφορά του μονοθέσιου στο τρίτο sector (εκεί που έπασχε πέρυσι η SF90):

«Το μονοθέσιο βελτιώθηκε σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ήμουν πιο γρήγορος στις στροφές και πιο αργός στις ευθείες. Στο τέλος, αυτό θέλαμε από το μονοθέσιο και θα δούμε αν θα είναι καλός αυτός ο συμβιβασμός.»

«Το τρίτο sector είναι το πιο τεχνικό, εκεί είναι οι περισσότερες στροφές. Και σε αυτό είμαι βέβαιος ότι έχουμε βελτιωθεί και μπορώ να περάσω από εκεί με μεγαλύτερη ταχύτητα. Οπότε, αυτό είναι καλό. Αυτός ήταν ο στόχος φέτος. Και πιστεύω πως είμαι εντάξει με αυτό. 

Και συνέχισε:

«Νομίζω πως το μεγαλύτερο ατού είναι η ταχύτητα που έχουμε στις στροφές. Αλλά προς το παρόν, πρέπει να βρούμε την ισορροπία του μονοθέσιου για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη είσοδο και έξοδο από ορισμένες στροφές. Αυτό, όμως, είναι αναμενόμενο στις δοκιμές.

«Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις κατατακτήριες στη Μελβούρνη για να εντοπίσουμε τις πραγματικές αδυναμίες μας, όταν θα είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο, όταν όλοι πιέζουν στο μέγιστο. Θα έχουμε τα δεδομένα όλων και θα δούμε πού υστερούμε.»

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X