Άκρως απογοητευμένος ήταν ο Max Verstappen μετά το πέρας της πρώτης ημέρας του Grand Prix Ιαπωνίας με τον Ολλανδό να αναφέρει το εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Red Bull και στην Ιαπωνία.
Όντας ο σταθερός νικητής στην Σουζούκα για τέσσερα συναπτά έτη, ο Max Verstappen έκλεισε την πρώτη ημέρα του φετινού Grand Prix Ιαπωνίας, όντας στη δέκατη θέση του FP2, πάνω από έναν δευτερόλεπτο μακριά από τον ταχύτερο γύρο του Oscar Piastri. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την δυναμική της Red Bull, η οποία συνεχίζει μακριά από την κορυφή και στον τρίτο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματο της F1.
Πιο συγκεκριμένα όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δρώμενα της πρώτης ημέρας, ο Verstappen αποκρίθηκε: «Καθόλου καλά, για να είμαι ειλικρινής. Δεν είχαμε ισορροπία, δεν είχαμε πρόσφυση. Είχαμε δύο διαφορετικά αποτελέσματα στο FP1 και στο FP2, αμφότερα δεν ήταν καλά. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να κατανοήσουμε τι πάει λάθος, έχουμε τεράστια προβλήματα αυτή τη στιγμή. Δεν ήταν καλή μέρα.
«Προσπαθούμε να διορθώσουμε ένα πράγμα και προκύπτει κάποιο άλλο ζήτημα. Ποτέ δεν καταφέρνουμε να βρούμε ισορροπία, βασικά τίποτα δεν δουλεύει.»
Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει περαιτέρω, ο Verstappen σχολίασε σχετικώς: «Δυσκολευτήκαμε πολύ περισσότερο με την ισορροπία του μονοθεσίου, αλλά και την πρόσφυση. Όπως στην Κίνα, αλλά παραμένουμε μακριά. Δεν μπροούμε να εξηγήσουμε γιατί χάνουμε τόσο χρόνο στο πρώτο κομμάτι, βασικά όπου έχει μεσαίες ή γρήγορες στροφές, χάνουμε πάρα πολύ.
«Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε, δεν θα το βρούμε εν μία νυκτί, αλλά είναι κάμποσα πράγματα που δεν δουλεύουν σωστά. Είχαμε δύο διαφορετικά αποτελέσματα σήμερα και το πρόβλημα είναι ότι δεν το βρίσκουμε καθόλου, πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο κι αυτό μας στερεί πάρα πολύ σε χρόνο.
«Προφανώς υπάρχουν λύσεις στα θέματά μας, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ δύσκολο να τις εφαρμόσουμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τα θέματά μας, κυρίως από που προκύπτουν.»
Κατά τη διάρκεια του FP2 o Verstappen κινήθηκε αρκετά αργά για έναν γύρο, όμως ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό δεν οφειλόταν σε δυσλειτουργία του μονοθεσίου, αλλά σε ένα ελάττωμα του λογισμικού της FIA. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήταν μία ρύθμιση της FIA, όταν πέφτουν πολύ οι στροφές χάνεις την ισχύ από τον κινητήρα.
«Συμβαίνει όταν οδηγείς αργά και μετά χρειάζεται να αφήσεις κάποιο μονοθέσιο να περάσεις. Εάν δεν κατέβουν γρήγορα οι σχέσεις στον κινητήρα, το λογισιμκό μπαίνει σε safe mode και χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα πριν επανέλθει. Είναι ένα ελάττωμα του λογισμικού, δεν είχε κάτι το μονοθέσιο.»
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify