Verstappen: Τα πάντα είναι πιθανά στον αγώνα

Verstappen
JEDDAH, SAUDI ARABIA – MARCH 18: The Red Bull Racing team prepare the car of Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 18, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202303180691 // Usage for editorial use only //

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος άτυχος των κατατακτήριων δοκιμών του GP της Σαουδικής Αραβίας, καθ’ ότι προδόθηκε από την αξιοπιστία της RB19 του, ωστόσο δεν χάνει την αισιοδοξία του παρά την διαφαινόμενη εκκίνηση του από την 15η θέση στον αυριανό αγώνα.

Ο Verstappen είχε κάνει το απόλυτο στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών που προηγήθηκαν των κατατακτήριων και φάνταζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση ακόμη μιας pole position. Εντούτοις, για άλλη μια φορά οι προσδοκίες διαψεύστηκαν από την ίδια την πραγματικότητα.

Έπειτα από λάθος στην πρώτη του προσπάθεια στο Q2, o παγκόσμιος πρωταθλητής επιχειρούσε να πραγματοποιήσει το πρώτο ανταγωνιστικό του πέρασμα στην διαδικασία, όταν το μονοθέσιο του ανέπτυξε πρόβλημα με το ημιαξόνιο και συνεπακόλουθα με το σύστημα μετάδοσης, ενόσω ο Ολλανδός εξερχόταν από την όγδοη στροφή της πίστας του λιμανιού της Τζέντα.

Τούτου δοθέντος και δεδομένης της αδυναμίας του να γράψει χρόνο, ο Verstappen θα εκκινήσει τον αγώνα από την 15η θέση και φαινομενικά το έργο του δυσχεραίνεται. Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται να απογοητεύεται ή να απορρυθμίζεται από την ατυχία που βίωσε και τον έφερε προ τετελεσμένου.

Η Red Bull είναι δεδομένα το ταχύτερο μονοθέσιο και στην Σαουδική Αραβία, το πλεονέκτημα της εν συγκρίσει με τις άλλες ομάδες είναι σημαντικό και εξ αυτών απορρέει η ψυχραιμία που επέδειξε, από κοινού με την συγκρατημένη αισιοδοξία του. Άλλωστε ο ομόσταβλος του, Sergio Perez, κατέκτησε εκείνος την pole position, σε μία αγωνιστική χάραξη που δύναται να προσφέρει πληθώρα ανατροπών.

Αναλυτικά όσα επεσήμανε ο Max Verstappen: «Νομίζω πως μέχρι το σημείο της βλάβης, είχαμε ένα εξαιρετικό σαββατοκύριακο, κάθε διαδικασία κυλούσε θετικά και κάθε φορά που βρισκόμασταν στην πίστα, το μονοθέσιο λειτουργούσε άψογα.

«Επομένως θα είναι κάπως πιο δύσκολο να φτάσουμε στις πρώτες θέσεις, όμως αυτό που μετράει είναι να κατακτήσουμε βαθμούς. Η σεζόν είναι μακρά σε διάρκεια, θα ήλπιζα να ξεκινούσα κάπως πιο μπροστά στην κατάταξη, όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι τώρα.

Ερωτώμενος αν πιστεύει πως υφίστανται πιθανότητες να διεκδικήσει την νίκη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής απάντησε: «Τα πάντα είναι πιθανά σε αυτή την πίστα. Έχουμε δει πολλά “τρελά” γεγονότα να συμβαίνουν εδώ, ωστόσο θα πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές. Θα είναι δύσκολο, παρ’ όλα αυτά έχουμε πολύ καλό ρυθμό, άρα σίγουρα θα κερδίσουμε έδαφος.»

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Perez

GP Σαουδικής Αραβίας - Κατατακτήριες: Έλειπε ο Verstappen, χόρευε ο Perez

Next Article

Rally Μεξικού - 2η μέρα: The Ogier Show

Related Posts