Βέτο από τον δήμαρχο του Miami Dade, παραμένει στο τραπέζι το GP Μαϊάμι

Νέα πνοή έδωσε στο Grand Prix του Μαϊάμι το βέτο που άσκησε ο δήμαρχος του Miami Dade στην καταδικαστική για τον αγώνα απόφαση.

Όταν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Miami Gardens, της πόλης στην οποία βρίσκεται το Hard Rock Stadium και η προτεινόμενη διαδρομή για το Grand Prix, αποφάσισε μετά από μεγάλη πίεση των κατοίκων της περιοχής να απαγορεύσει το κλείσιμο δημόσιων δρόμων.

Ως εκ τούτου, θα ήταν παράνομο να γίνει ο αγώνας εκεί, αφού αναγκαστικά θα χρησιμοποιούσε κομμάτι και της οδικής αρτηρίας της πόλης.

Μόνο ο δήμαρχος του ευρύτερου δήμου του Miami Dade, στον οποίο υπάγεται και το Miami Gardens, θα μπορούσε να αλλάξει αυτήν την απόφαση, ασκώντας το δικαίωμα που έχει σε βέτο.

Και αυτό ακριβώς έκανε.

Ο δήμαρχος Carlos Gimenez, όντας υπέρμαχος της διεξαγωγής του GP, ήρθε σε αρχική συνεννόηση με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς και ανακοίνωσε μέσω των social media ότι προχώρησε σε βέτο:

«Άσκησα βέτο στην απόφαση που θα επηρέασε τη διεξαγωγή του αγώνα της F1 στο Hard Rock Stadium το 2021.

«Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, συναντήθηκα με κατοίκους του Miami Gardens, ανθρώπους του σταδίου και άλλους μετόχους που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον ηχορύπανση και τη ρύπανση του αέρα.

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα ευνοεί και τους κατοίκους, και τους φίλους των αγώνων και την οικονομία της περιοχής.»

Πάντως, πληροφορίες του motorsport.com αναφέρουν πως παραμένει ζήτημα το πέρασμα της πίστας από την 199η Οδό, οπότε είναι πιθανό να υπάρξει ένας επανασχεδιασμός της χάραξης στο συγκεκριμένο σημείο.

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Πώς ήταν το Silverstone το 1967; [video]

Next Article

The F1 Daily Show #2: Peugeot-Sauber με κινητήρες Ferrari;

Related Posts