Vettel: Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε

Add us as preferred source

Ο Sebastian Vettel παραδέχθηκε πως το αποτέλεσμα στο Μονακό δεν είναι αρκετό, ούτε καλύπτει τις αδυναμίες της Ferrari, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει δουλειά για να βελτιωθεί το μονοθέσιο στα σημεία που υστερεί.

Ο οδηγός της Scuderia κατετάγη 2ος στο GP του Πριγκιπάτου, εκμεταλλευόμενος το κλατάρισμα του Bottas στο pitlane και την ποινή του Verstappen για το εν λόγω συμβάν.

Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η ομάδα του οφείλει να μείνει συγκεντρωμένοι ενόψει των επόμενων αγώνων, αφού το τελικό αποτέλεσμα στο Μονακό δεν ήταν ανάλογο της ταχύτητάς της:

«Δεδομένων των συνθηκών αυτό το Σ/Κ, που ήταν δύσκολο για εμάς, πιστεύω πως θα δεχτούμε τη 2η θέση – αλλά ξέρουμε, επίσης, πως δεν είχαμε τον ρυθμό εδώ για να ασκήσουμε πίεση στους προπορευόμενους, για να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι.

«Επομένως, γενικότερα, πήραμε αρκετούς βαθμούς, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε, άρα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε σκληρά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κλείσουμε τη διαφορά από τη Mercedes, που τώρα είναι ταχύτερη όλων.»

Το μεγάλο θέμα της SF90 είναι τα ελαστικά και η διαχείρισή τους, με τον Γερμανό να τονίζει πως αν βρεθεί λύση σε αυτό, η κατάσταση θα μεταστραφεί:

«Δεν πιστεύω πως το μονοθέσιο είναι τόσο κακό όσο φαίνεται. Τα αποτελέσματα θα έπρεπε να είναι καλύτερα, αλλά είναι δύσκολο να φέρουμε το μονοθέσιο εκεί που θέλουμε. Είναι σίγουρο πως, όταν τα καταφέρουμε, θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, αλλά απέχουμε ακόμα από αυτό.

«Αυτό είναι το βασικό μάθημα που πήραμε. Πρέπει να εστιάσουμε στο να πάρουμε βραχυπρόθεσμα το μέγιστο από το μονοθέσιο. Κοιτώντας μπροστά, στους επόμενους τρεις, τέσσερις, πέντε αγώνες, προφανώς και θα πρέπει να βελτιώσουμε το μονοθέσιο, να βρούμε πρόσφυση ώστε να είναι ταχύτερο, είναι απλά τα πράγματα.»

Πηγή: f1.com

Latest Podcast Undercut · E45 · 24/08/2026 · 48 min

The Undercut Redux #45: Έλα στη θέση μου

Το έσχατο GP Ολλανδίας είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Lando Norris, στην πιο «Max Verstappen» εμφάνιση της καριέρας του, την ώρα που ο Ολλανδός εθνικός ήρωας…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts