Vettel: To 2022 θα είναι η πρώτη αληθινή σεζόν για την Aston Martin

Vettel
portrait, TS-Live, Silverstone Circuit, FLM2201a, F1, GP, Great Britain Sebastian Vettel, Aston Martin, in cockpit

Ο Sebastian Vettel πιστεύει πως η φετινή σεζόν της F1 θα δώσει τις πρώτες ενδείξεις όσον αφορά το πόσο καλή είναι πραγματικά η ομάδα της Aston Martin.

Μιλώντας στην παρουσίαση της AMR22, που συνέβη στις εγκαταστάσεις της Aston Martin την Πέμπτη, ο Γερμανός πολυπρωταθλητής δήλωσε ότι οι παράγοντες που εμπόδιζαν την ομάδα από το εξελιχθεί πέρυσι δεν θα υφίστανται από φέτος. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η απόφαση της ομάδας να μην εξελίξει περεταίρω το μονοθέσιό της από τις αρχές του 2021 και έπειτα, ήταν κρίσιμη στο να εμποδίσει την επίδειξη της προόδου που είχε καταφέρει να σημειώσει.

«Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, όλοι ελπίζουν να μάχονται στην κορυφή», είπε ο τετράκις παγκόσμιος.

«Αν κοιτάξετε το βάθρο, θα εξακολουθεί να είναι το ίδιο φέτος, επομένως υπάρχει χώρος μόνο για έναν, είπε ειρωνευτικά.

«Αλλά ελπίζουμε να είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ΄ότι ήμασταν πέρυσι. Έχουμε τη δυνατότητα φέτος να εξελίξουμε το μονοθέσιο ενώ δεν το κάναμε πέρυσι για πιθανώς περισσότερο από τα 3/4 της σεζόν. Άρα θα είναι όλα διαφορετικά.

«Προφανώς, πέρυσι ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι μια μεγάλη και δύσκολη σεζόν. Οπότε ελπίζουμε σε μια καλύτερη χρονιά για φέτος.

Όταν τέθηκε το ερώτημα για το εάν υπάρχει κίνδυνος η ταχεία επέκταση και οι αλλαγές στην ομάδα να αφαιρέσουν τα πλεονεκτήματα που είχε η ομάδα στο παρελθόν, όπου ήταν γνωστή ως μια ‘ισχνή’ και απ0τελεσματική οργάνωση, ο Vettel είπε: «Αν λέτε ότι το παρελθόν ήταν ισχνό και αποτελεσματικό, ελπίζω ότι το παρόν δεν μας βρίσκει ως  ‘μεγάλους’ και ανίκανους.

«Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα μεγαλώνει, προφανώς. Το να έχεις ένα ανακάτεμα στη διαχείριση είναι πάντα ένα ταρακούνημα, και θα χρειαστεί χρόνος για να ξεπεραστεί.

«Αλλά ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να μείνουμε ενωμένοι και -παρά το γεγονός ότι μεγαλώνουμε σε μέγεθος- να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις διαδικασίες μας.

«Θεωρώ πως αυτή η χρονιά θα είναι μια πραγματική δοκιμασία για εμάς. Και θα διαπιστώσουμε το πόσο καλοί είμαστε. Γιατί όπως είπα πέρυσι, δεν δείξαμε τίποτα επειδή δεν επικεντρωθήκαμε στο να φέρουμε αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο, ενώ φέτος είναι όλα σχετικά με τους νέους κανονισμούς, τα φετινά αυτοκίνητα και αυτή τη νέα γενιά τεχνολογιών, και θα μπορέσουμε να δείξουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Και θα πρέπει να μας κρίνουν με βάση σε αυτό.»

Παρά το γεγονός ότι εξέφρασε μερική λύπη για την αποχώρηση του Szafnauer, ο Vettel τόνισε πως ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά με τον Mike Krack, τον νέο αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας.

«Πάντα μου άρεσε ο Otmar (Szafnauer) και τα πήγαινα καλά μαζί του, και νομίζω ότι είναι δύσκολο να μην τα πάς καλά μαζί του.

«Σίγουρα είχε έναν πολύ κεντρικό ρόλο στην ομάδα. Πολλοί στην ομάδα τον γνώριζαν γιατί ήταν για πολύ καιρό εκεί και σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη αναδιάταξη.

«Αλλά ανυπομονώ. Νομίζω ότι ο Mike είναι υπέροχος και ανυπομονώ πολύ να συνεργαστώ ξανά μαζί του.

«Έχει αφήσει τρομερές εντυπώσεις με όποιον έχει δουλέψει στο παρελθόν και πολλοί τον θεωρούν πολύ ικανό. Ας δούμε λοιπόν, γιατί έχουν περάσει μερικά χρόνια. Αλλά νομίζω ότι είναι υπέροχος, τρομερός τύπος και διαθέτει απίστευτο πνεύμα. Οπότε ελπίζω να είναι δυνατή προσθήκη στην ομάδα».

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
2
Shares
Previous Article
Mandalika Marini

Δοκιμές Mandalika - 2η Μέρα: Στην κορυφή ο Marini

Next Article
Quartararo

Quartararo: Το μέλλον μου είναι ανοιχτό

Related Posts