Βολές Hamilton κατά της «τρομακτικής» Σαουδικής Αραβίας

Hamilton ΛΟΑΤΚΙ
2021 Qatar Grand Prix, Thursday – LAT Images

Ο Lewis Hamilton διαμαρτυρήθηκε ανοιχτά για την κατάσταση που επικρατεί στη Σαουδική Αραβία, όσον αφορά την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

Με αρκετές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, να έχουν κατακρίνει το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η απόφαση της Formula 1 να φιλοξενηθεί στο νεότευκτο σιρκουί πόλης της Τζέντα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Μεταξύ των οδηγών που μιλούν ανοιχτά για παραβιάσεις ενάντια στην ισότητα της ανθρώπινης κοινωνίας είναι κι ο Lewis Hamilton, ο οποίος λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του προτελευταίου Grand Prix της σεζόν, μίλησε για το γεγονός ότι θα τρέξει στην χώρα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όπως είπα και στον προηγούμενο αγώνα, νιώθω ότι το σπορ κι εμείς έχουμε το καθήκον να βοηθήσουμε τον κόσμο να μάθει για τα θέματα που υπάρχουν στην χώρα και σε κάθε χώρα που πηγαίνουμε, ειδικά για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

«Μιλώ με κάθε σεβασμό για όλους όσους βρίσκονται εδώ και μπορώ να πω ότι είχα ένα ζεστό καλοσώρισμα. Επίσης δεν μπορώ να πω ότι έχω τις περισσότερες γνώσεις ή ότι μπορώ να κατανοήσω απόλυτα τα γεγονότα σε σχέση με αυτούς που έχουν μεγαλώσει σε αυτήν την κοινωνία και τους νόμους που έχει το καθεστώς εδώ

«Μπορώ να πω ότι νιώθω άνετα, αλλά δεν είναι επιλογή μου να είμαι εδώ. Είναι επιλογή του σπορ και των ανθρώπων του. Για ακόμη μία φορά, είτε θεωρηθεί πως είναι σωστό ή λάθος, όσο βρισκόμαστε εδώ είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Στον προηγούμενο αγώνα, για παράδειγμα, είδατε το κράνος που φόρεσα και θα συνεχίσω να το φοράω κι εδώ και στον τελευταίο αγώνα, καθώς τα θέματα και οι νόμοι που υπάρχουν στις χώρες είναι πολύ σημαντικά.»

Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είχε έναν νέο σχεδιασμό στο κράνος του στο Κατάρ, το οποίο είναι διακοσμημένο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ένα σύμβολο ενότητας για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, την οποία υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά και στη συνέντευξη τύπου στην Τζέντα:

«Εάν κάποιος θέλει να αφοσιώσει λίγο χρόνο και να μάθει τους νόμους που ισχύουν εδώ για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, θα τρομάξει. Είναι κάτι αρκετά τρομακτικό και χρειάζεται άμεσα να γίνουν αλλαγές. Το ίδιο ισχύει και για τα δικαιώματα των γυναικών. Για παράδειγμα, οι γυναίκες μπορούν να οδηγήσουν νόμιμα από το 2018, αλλά κάποιες από αυτές που είχαν φυλακιστεί επειδή οδηγούσαν τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκονται ακόμη στη φυλακή.

«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν, εμείς πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο και πιστεύω ότι το σπορ μας πρέπει να κάνει περισσότερα.»

Πηγή: Racefans.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
GP Σ.Αραβίας

F1: GP Σ. Αραβίας - Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Next Article
Hamilton

GP Σαουδικής Αραβίας- FP1: ΄Άνοιξε την αυλαία ο Hamilton

Related Posts