Ο αλυτάρχης της F1, Charlie Whiting, εξήγησε πως αυτό που έκανε ο Esteban Ocon είναι εντός κανονισμών, όμως θα έπρεπε να διεκδικήσει τη θέση χωρίς μάχη.

Στον 51ο γύρο, ο Ocon προσπάθησε να ξεντουμπλαριστεί από τον Max Verstappen, όταν στην 1η στροφή οι δυο τους είχαν επαφή, με ολέθριες συνέπειες για τον Ολλανδό.

Ο οδηγός της Force India τιμωρήθηκε με 10 δλ. stop and go, και ο Whiting εξήγησε ακριβώς τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις:

«Έχει το δικαίωμα να ξεντουμπλαριστεί. Αυτό είναι ξεκάθαρο, έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. 

«Ωστόσο, θα περίμενε κανείς αυτό να γίνει με ασφαλή τρόπο. Θα έπρεπε να γίνει καθαρά και χωρίς μάχη.

«Δεν θα έπρεπε να δώσει μάχη για να περάσει. Αν έχει τον ρυθμό, τότε θα περίμενε κανείς από τη Red Bull να πει ‘ο Ocon έχει ρυθμό να περάσει, απλά άφησέ τον’, κάτι τέτοιο. Αλλά φάνηκε πως απλά το κυνήγησε και ήταν κάπως ατυχές που αποφάσισε να παλέψει, κάτι που ήταν εντελώς ανάρμοστο.»

Βέβαια, ο Βρετανός τόνισε πως, το γεγονός ότι αυτό συνέβη στον πρωτοπόρο του αγώνα, δεν παίζει κανέναν ρόλο στην απόφαση της ποινής προς τον Γάλλο:

«Δεν νομίζω πως παίζει ρόλο το γεγονός ότι έγινε στον πρωτοπόρο. Το κάνει χειρότερο στα μάτια αρκετών, αλλά οι αγωνοδίκες δεν ενδιαφέρονται για αυτό.»

Πηγή: pitpass.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles