Ο Toto Wolff, επικεφαλής της Mercedes, διαβεβαιώνει πως η γερμανική εταιρεία έχει την πρόθεση να παραμείνει στην F1 και στη νέα του εποχή, αν και τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο.

Πολλά έχουν γραφτεί για το κατά πόσο είναι διατεθειμένη η Mercedes να συνεχίσει την πορεία της στη Formula 1 και μετά το 2020, στην αυγή των νέων κανονισμών.

Μιλώντας στο motorsport.com, o Toto Wolff εξήγησε πως αυτό θα εξαρτηθεί από ορισμένους παράγοντες, αν και υπάρχει η θέληση για παραμονή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού:

«Όλα δείχνουν πως θα μείνουμε στο σπορ. Αλλά δεν είναι και δεδομένο αυτό.

«Είμαστε εν μέσω συζητήσεων για την νέα Συμφωνία Ομονοίας. Σε σχέση με αυτό -αλλά κι ανεξαρτήτως αυτού- συζητάμε για την εξέλιξη της αυτοκίνησης και την επίδραση που θα έχει αυτή στο σπορ.»

Εξηγώντας περαιτέρω τι είναι αυτό που βάζει σε σκέψεις την εταιρεία, ο ίδιος απάντησε:

«Προς ποια κατεύθυνση κινείται ο κόσμος της αυτοκίνησης; Με ποιον τρόπο έχει συνάφεια η Formula 1 με την ψυχαγωγία και την τεχνολογία; Όντας μία εταιρεία της οποίας το πρώτο όχημα ήταν αγωνιστικό, θέλουμε να μείνουμε σε αυτήν την πλατφόρμα μακροπρόθεσμα;

«Υπάρχει το μοντέλο της Ferrari που λέει: ‘Θα το κάνουμε αυτό για πάντα. Κατασκευάζουμε αγωνιστικά και επιβατικά αυτοκίνητα.’ Το άλλο μοντέλο λέει: ‘Είχαμε μία πολύ επιτυχημένη πορεία. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να αποδείξουμε. Θα κάνουμε κάτι άλλο τώρα. Και οι δύο στρατηγικές είναι πιθανές.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles