Στην Mercedes πιστεύουν ότι πήραν την σωστή απόφαση, βάζοντας τον Lewis Hamilton για δεύτερο pit stop, παρά τις σκέψεις που έκαναν αρχικά.

Το Ιαπωνικό Grand Prix είχε αρκετό ενδιαφέρον από άποψη στρατηγικής, αφού οι οδηγοί αναγκάστηκαν να κάνουν τουλάχιστον από δύο pit stop. Στην Mercedes, με την στρατηγική, διασφάλισαν την πρώτη θέση με τον Valtteri Bottas, ενώ δεν ήταν σίγουροι για το αν θα έβαζαν ξανά τον Lewis Hamilton στα pit. Ωστόσο, πιστεύουν ότι πήραν την σωστή απόφαση.

«Ήταν δύσκολο. Πολλές δύσκολες αποφάσεις σε αυτό τον αγώνα,» δήλωσε ο Wolff.

«Προφανώς ο Valtteri δεν έχασε τίποτα στην εκκίνηση όταν ο Seb [Vettel] έκανε λάθος και πέρασε στην πρώτη θέση, αυτή ήταν η καθοριστική στιγμή στον αγώνα. Ο Lewis ήταν τρίτος και δυσκολευόταν.

«Όταν είσαι στην πρώτη θέση πρέπει να υπερασπιστείς την θέση σου. Αν είσαι τρίτος μπορείς να πάρεις περισσότερα ρίσκα. Αυτό που κάναμε ήταν να προστατέψουμε την πρώτη θέση με τον Valtteri και αυξήσαμε τον ρυθμό όταν μπήκε για το δεύτερο του pit stop.

«Έτσι ήταν ξεκάθαρο ότι θα είχε εύνοια ο Valtteri. Δεν βάζουμε τους teammates να παλέψουν μεταξύ τους με την στρατηγική. Αλλά μετά μπορείτε να πείτε ότι θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε την δεύτερη θέση.

«Νομίζω το ότι βάλαμε στα pit τον Lewis στο τέλος ήταν 50-50. Θα μπορούσαμε να τον έχουμε αφήσει έξω και θα ζητήσουμε από τους οδηγούς να αλλάξουν θέσεις και να παίζαμε άμυνα στον Sebastian.

«Αλλά από την άλλη δεν θα ήμασταν προστατευμένοι ενάντια στον Sebastian. Έτσι πήραμε την απόφαση να τον καλέσουμε μέσα και να του βάλουμε καινούργια ελαστικά και πιστεύουμε ότι σε εκείνο το σημείο ήταν η σωστή απόφαση.»

Η επιλογή της Mercedes να βάλει τον Hamilton και για δεύτερο pit stop πάρθηκε από την υπέρμετρη φθορά που είχαν τα ελαστικά  στην πίστα της Suzuka:

«Και οι δύο γόμες έχαναν απόδοση απότομα. Μπορούσες να δεις ότι ήταν αρκετά ανθεκτικά και στην συνέχεια από τον έναν γύρο στον επόμενο οι οδηγοί είχαν την αίσθηση ότι δεν είχαν πρόσφυση.

«Και οι δύο οδηγοί το είπαν και όταν αλλάξαμε ελαστικά στον Lewis για δεύτερη φορά του αγώνα και αυτός δήλωσε, ότι τα ελαστικά έχαναν πρόσφυση και θα ήταν αρκετά δύσκολο για τον ίδιο να παίξει άμυνα στον Vettel. Δεν υπήρξε πότε το ερώτημα για τον Valtteri γιατί ξέραμε τι να κάνουμε.»

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles