WRC 2017 – Power ranking (Μέρος 1ο)

WRC

Η σεζόν του WRC έφτασε στα μισά της. Αυτό σημαίνει πως είναι η κατάλληλη ώρα να κατατάξουμε τους οδηγούς με βάση την απόδοσή τους, κι όχι τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα.

Η σειρά που τηρείται έχει να κάνει με την απόδοση, και με δεδομένες τυχόν ατυχίες που αντιμετώπισε κάθε οδηγός.

1.Sebastien Ogier:  Ο Γάλλος παρά τα αρκετά μηχανικά προβλήματα που έχει το Fiesta RS WRC έχει καταφέρει να πάρει 2 νίκες και να βρίσκεται πρώτος στην βαθμολογία.

2.Thierry Neuville: Ο Βέλγος θα μπορούσε ακόμα και να έχει την πρωτοπορία στο φετινό πρωτάθλημα αφού στο Μόντε Κάρλο και στην Σουηδία βρισκόταν στην πρώτη θέση, με αρκετή διαφορά από τους διώκτες του, αλλά υπέπεσε σε λάθη με αποτέλεσμα να χάσει τουλάχιστον 50 βαθμούς.

3.Ott Tanak: Ο Εσθονός σίγουρα κάνει την καλύτερη του χρονιά μέχρι τώρα. Φαίνεται να είναι αρκετά γρήγορος, ίσως πιο γρήγορος και από τον Ogier, ενώ βρίσκεται κοντά στο να πάρει την πρώτη του νίκη.

4.Jari-Matti Latvala: Ο Latvala φαίνεται να έχει βρει το παλιό καλό του εαυτό, αυτόν που έδειχνε με την Ford, και μερικές φορές με την Volkswagen. Έχει δέσει με την Ιαπωνική ομάδα και το Yaris, με αποκορύφωμα την νίκη στο Rally Σουηδίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

5.Kris Meeke: Μπορεί να βρίσκεται αρκετά πίσω στην βαθμολογία μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις σε Μόντε Κάρλο, Σουηδία και Αργεντινή, αλλά έχει καταφέρει να πάρει μία νίκη, ενώ έχει φτάσει κοντά σε ακόμα μία στην Κορσική.

6.Craig Breen: Ο έτερος Ιρλανδός της Citroen μοιάζει να έχει ένα πάθος με την 5η θέση, καθώς φέτος εκεί τερματίζει συνέχεια. Δείχνει ότι υπάρχουν καλές προοπτικές για το μέλλον αλλά ακόμα μαζεύει τις απαιτούμενες εμπειρίες που χρειάζονται.

7.Elfyn Evans: O Ουαλός είναι αρκετά γρήγορος φέτος, αφού έφτασε μία ανάσα από την νίκη στο rally Αργεντινής, αλλά ταλαιπωρείται από αρκετά κλαταρίσματα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

8.Dani Sordo: Ο Ισπανός κάνει μία καλή χρονιά μέχρι τώρα βοηθώντας την ομάδα του στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, που θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έχει αποδειχθεί καλός βοηθός του Neuville καθώς ο Paddon έκανε κάκιστες εμφανίσεις μέχρι τώρα.

9.Hayden Paddon: Ο Νεοζηλανδός ξεκίνησε πολύ νωθρά την φετινή του σεζόν. Πέρα από την άσχημη στιγμή στο Μόντε Κάρλο, δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα του μέχρι και το Rally Πορτογαλίας που φάνηκε να βρήκε την φόρμα, αλλά κάποια προβλήματα δεν του επέτρεψαν να παλέψει για κάποιο καλό αποτέλεσμα.

10.Stephane Lefebvre:  O Yves Matton είχε δηλώσει στην αρχή της χρονιάς ότι θέλει τον Γάλλο να τερματίζει τους αγώνες ώστε να μπορέσει να μαζέψει εμπειρίες προκειμένου να εξελιχθεί. Αυτόν τον στόχο δύσκολα τον πιάνει και ο Γάλλος, και με τον Andreas Mikkelsen να αγωνίζεται στην Σαρδηνία με την ομάδα, η θέση του βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

11.Juho Hanninen: Ο μεγαλύτερος, σε ηλικία, οδηγός της Toyota είναι αρκετά απογοητευτικός. Πάρα το ότι είχε αναλάβει την εξέλιξη του Yaris WRC δεν είναι καθόλου γρήγορος αλλά και καθόλου σταθερός. Δύσκολα θα ανανεώσει και για την επόμενη σεζόν με τους Ιάπωνες.

-.Esapekka Lappi: Δεν μπορούμε να κρίνουμε ακόμα την νεαρό Φιναλνδό αφού έχει κάνει μόνο έναν αγώνα. Πάντως έδειξε πολύ θετικά δείγματα την τελευταία μέρα του Rally Πορτογαλίας όντας το πρώτο Toyota στους χρόνους.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Τραυματίστηκε ο Rossi κάνοντας motocross

Next Article

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Rossi

Related Posts