Χάνει την εμπιστοσύνη του στην Red Bull ο Verstappen

Μετά τις συνεχόμενες εγκαταλείψεις του ο Max Verstappen έχει ξεκινήσει να χάνει την εμπιστοσύνη του προς την Red Bull.

Ο Ολλανδός είχε πρόβλημα με τον συμπλέκτη του στην εκκίνηση του Αυστριακού GP πριν εγκαταλείψει στην πρώτη στροφή.

Από την αρχή της σεζόν έχει αρκετές εγκαταλείψεις από μηχανικά προβλήματα, που το καθένα είναι διαφορετικό από το άλλο.

Όταν ρωτήθηκε μετά τον αγώνα για το πως νιώθει, απάντησε: «Ήμουν αρκετά ήρεμος. Αλλά φυσικά είναι πολύ απογοητευτικό, το τι έγινε. Έτσι χάνεις την εμπιστοσύνη σου. Όχι στον εαυτό μου, αλλά γενικά, αν συνεχίζει να γίνεται.»

Στην συνέχεια του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει πιο πολύ πολύ αυτά που είπε, λέγοντας: «Απλά η όλη κατάσταση αυτή την στιγμή. Νομίζω είναι πολύ λογικό.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Ξέρω ότι πάντα κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Επίσης, συνέχεια συμβαίνει κάτι διαφορετικό, δεν μπορείς να το φτιάξεις, γιατί κάθε φορά είναι κάτι άλλο.

Το συμβάν στην πρώτη στροφή σφράγισε την εγκατάλειψη του Verstappen,όταν ο Fernando Alonso έπεσε πάνω του αφού τον χτύπησε ο Kvyat. Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να φτάσει στον τερματισμό.

«Είχα ήδη πρόβλημα με τον συμπλέκτη μου στην εκκίνηση,» εξήγησε. «Κατά την διάρκεια του γύρου σχηματισμού είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν έφυγα από το grid το μονοθέσιο έτρεμε τρομερά πολύ, έτσι αυτό δεν ήταν καλό.

«Στην κανονική εκκίνηση, όταν πήγα στο σημείο που πιάνει ο συμπλέκτης, ο συμπλέκτης ξεκίνησε να ταλαντεύεται, να δονείται, να το θέσω απλά. Τότε το μονοθέσιο μπήκε στο anti-stall, αλλά μάλλον ήδη κάτι έχει σπάσει και είχε διαρροή. Έτσι δεν θα έφτανα ποτέ στον τερματισμό. 

«Αν ξεκινά να πατινάρει και να έχει διαρροή και όλα αυτά, τότε σημαίνει τέλος.»

Οι Christian Horner και Helmut Marko του ζήτησαν συγγνώμη, αλλά τα λόγια δεν κάνουν τίποτα σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως δήλωσε.

«Νομίζω ότι ποτέ δεν είχαν τόσες εγκαταλείψεις στο παρελθόν. Νομίζω αυτό κανονικά συμβαίνει πάνω από τρεις ή τέσσερις σεζόν το πολύ.

«Τι να πω; Το ‘συγγνώμη’ δεν μου λέει τίποτα. Μετά το Μονακό έχει πάρει μηδέν βαθμούς.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles