Χάνει το Μόντε Κάρλο λόγω Dakar ο Loeb, πιθανή η επιστροφή του στο Μεξικό

O Sebastien Loeb θα απουσιάζει από το εναρκτήριο rally του 2018, αυτό του Μόντε Κάρλο, καθώς θα συμμετάσχει στο Rally Dakar, με το Rally Μεξικού να αποτελεί το επικρατέστερο για την επιστροφή του.

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δοκίμασε φέτος το C3 WRC σε άσφαλτο και χώμα, θέλοντας να βοηθήσει στην εξέλιξή του, την ώρα που διαφαίνεται και η συμμετοχή του σε ορισμένους αγώνες για το 2018.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει στο Μόντε Κάρλο, καθώς οι αναγνωρίσεις για τον θρυλικό αγώνα ξεκινούν μία μέρα αφού γυρίσει από την Αργεντινή ο Γάλλος.

Σε δηλώσεις του στο Motorsport.com, ο επικεφαλής της Citroen, Yves Matton, τόνισε πως αυτή ήταν μία από κοινού απόφαση:

«Είμαστε σε συζητήσεις μαζί του για την επόμενη σεζόν. Το μόνο σίγουρο -κι αυτό που αποφασίσαμε από κοινού- είναι ότι δεν θα βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο. Είναι πολύ δύσκολο με το Dakar, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί του χρόνου – είμαστε σε συζητήσεις.

«Θα πρέπει να τα συμφωνήσουμε αυτά, έχοντας κατά νου ποιοι θα είναι οι οδηγοί μας για την νέα χρονιά.»

Με τον Loeb να δείχνει την πλήρη αφοσίωσή του στο πρόγραμμα της Peugeot στο rallycross, και με τις δοκιμές για την σεζόν να μαίνονται τον Φεβρουάριο, το Rally Μεξικού τον Μάρτιο μοιάζει το ιδανικό για να οδηγήσει για πρώτη φορά στο WRC μετά το 2013.

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.