Χειμερινές δοκιμές στην Μέση Ανατολή θέλει η Pirelli

Η Pirelli στοχεύει να γίνουν οι χειμερινές δοκιμές για το 2017 στην Μέση Ανατολή, για να αποφύγει το ρίσκο να μην φανερωθούν πιθανά προβλήματα λόγω των κρύων συνθηκών της Ευρώπης.

Για αρκετές σεζόν στο παρελθόν, οι δοκιμές είχαν περιοριστεί στην Ισπανία για να βοηθήσουν τις ομάδες να κρατήσουν χαμηλά το κόστος.

Ωστόσο, έχουμε μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς των μονοθέσιων για το 2017, με την Pirelli να πιστεύει ότι θα είναι καλύτερα οι δοκιμές να γίνουν σε περιοχές που οι θερμοκρασίες να είναι πιο κοντά σε αυτές που θα βρουν στους πρώτους αγώνες.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli Paul Hembery δήλωσε: «Θα θέλαμε να πάμε κάπου σαν το Μπακού ή το Μπαχρέιν ή το Άμπου Ντάμπι.

«Οι θερμοκρασίες θα είναι αντιπροσωπευτικές και ξέρουμε τις πίστες καλά. Σίγουρα θέλουμε να πάμε σε αντιπροσωπευτικές πίστες.»

Παρόλο που η Pirelli έχει ένα μεγάλο πλάνο δοκιμών για το 2017, γνωρίζει ότι τις δυνάμεις που θα ασκούνται από τα νέα, πιο γρήγορα μονοθέσια, θα τις γνωρίζει με ακρίβεια λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν.

Παραδέχεται ότι ίσως χρειαστεί να αλλάξει τα ελαστικά νωρίς στην αρχή της σεζόν αν υπάρχουν προβλήματα – αλλά αυτά θα φανερωθούν καλύτερα αν οι δοκιμές γίνουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

«Αν έχουμε κάποια έκπληξη – αν τα μονοθέσια είναι εντελώς διαφορετικά από αυτό που περιμένουμε – θα πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό,» δήλωσε.

«Προφανώς όχι για τον πρώτο αγώνα, αλλά αν έχουμε κάποια καλά δεδομένα από τις χειμερινές δοκιμές θα ξέρουμε πως θα πάει η χρονιά –  τι αλλαγές θα πρέπει να κάνουμε.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Γλίτωσε τον τραυματισμό ο Lorenzo

Next Article

Χάνει το Rally Φινλαδίας ο Sordo, ο Abbring στην θέση του

Related Posts