Χειρότερη θα ήταν η κατάσταση με τα προηγούμενα ελαστικά, δηλώνει ο Vettel

 

Ο Sebastian Vettel παραδέχτηκε πως τα νέα ελαστικά δεν ήταν ο λόγος για τον οποίον η Ferrari έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό στο Ισπανικό GP.

Η Ferrari έδειξε να μην μπορεί να ανταγωνιστεί σε καμία περίπτωση τη Mercedes επί ισπανικού εδάφους, με αποκορύφωμα τον ρυθμό του Vettel έναντι των Hamilton και Bottas στον αγώνα.

Αρκετοί απέδωσαν αυτήν την εικόνα στα νέα ελαστικά της Pirelli, που είχαν πιο λεπτό πέλμα λόγω της νέας ασφάλτου στο Montmelo, όμως ο Γερμανός οδηγός τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει – τουναντίον:

«Πιστεύω πως είναι αρκετά προφανές. Συνήθως δεν έχεις την ευκαιρία να αναθεωρήσεις τις επιλογές που κάνεις, αλλά τώρα, με τη μέρα που είχαμε σήμερα, πιστεύω πως αν είχαμε τα κανονικά ελαστικά την Κυριακή, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

«Επομένως, θεωρώ πως πήραμε τις σωστές αποφάσεις και πως ήταν δικό μας πρόβλημα που δεν μπορέσαμε να έχουμε την ίδια φθορά με τους υπόλοιπους.»

Ο Γερμανός σχολίασε και την συνολική απόδοση της ομάδας του στη Βαρκελώνη:

«Είναι καλό που γίνεται αυτό το τεστ, για να είμαι ειλικρινής, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε συγκρίσεις. Και πιστεύω πως έχουμε κάποιες ιδέες, μένει μόνο να τις υλοποιήσουμε. 

«Σε ό,τι αφορά τους χρόνους, το τεστ κύλησε καλά. Ήταν ένα κακό τριήμερο για εμάς, δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Όχι απλώς δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τα ελαστικά να αντέξουν. Αυτά τα δύο πράγματα συνδέονται. Αλλά ήταν καλό που είχαμε τη δυνατότητα να τα ξαναδούμε αυτά, και τώρα εναπόκειται σε μας να λάβουμε μέτρα.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.