Χρειάζεται δουλειά για την πεντάδα στο Κατάρ, δήλωσε ο Rossi

Ο Valentino Rossi πιστεύει πως πρέπει να βελτιωθεί πολύ σε ρυθμό για να παλέψει για μία θέση στην πεντάδα ενόψει Κατάρ.

Βίοι αντίθετοι για τους δύο αναβάτες της Yamaha. Τη στιγμή που ο Maverick Vinales ήταν ο ταχύτερος και στα τρία τριήμερα δοκιμών, ο Rossi ήταν 12ος στο Phillip Island και 6ος σε Sepang και Losail.

Όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσο πιστεύει ότι βρίσκεται ο Ιταλός σε σχέση με τον teammate του, ο ίδιος τόνισε πως πρέπει πρώτα να βρεθεί στην πεντάδα για να αρχίσει να απειλει τον Vinales: «Είναι δύσκολο να πω γιατί οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν. Έχουμε κάνει βήματα προόδου, αλλά ειδικά στις δοκιμές του Κατάρ, στην τελευταία προσομοίωση ο Maverick ήταν άκρως εντυπωσιακός.

«Ήμουν συνεχώς πιο αργός σε σχέση με το δεύτερο group, επομένως πρέπει να βελτιωθούμε ειδικά σε ρυθμό αγώνα, για να παλέψουμε για την πρώτη πεντάδα.

«Πρέπει να μείνουμε σε αυτό το group, έχοντας τελειώσει μία πολύ δύσκολη χειμερινή περίοδο. Δεν ήμουν ποτέ ανταγωνιστικός, δυσκολευτήκαμε να βρούμε την σωστή αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα. Πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να βελτιωθούμε, αλλά αύριο ξεκινά ακόμα μία μεγάλη σεζόν κι ελπίζω να είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί.»

Παράλληλα, ο Rossi εξέφρασε την άποψή του ότι φέτος όλοι οι αναβάτες των Honda, Yamaha, Ducati και Suzuki θα είναι σε θέση να παλεύουν για νίκες.

«Όπως πάντα, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, και φέτος ακόμα περισσότερο,» δήλωσε. «Οπότε μπορεί να έχουμε επτά ή και οχτώ αναβάτες που θα προσπαθούν να κατακτήσουν τη νίκη και να παλεύουν για το πρωτάθλημα, αυτό είναι υπέροχο.

«Για μένα, όλοι οι αναβάτες εδώ [σ.σ. Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Vinales, Andrea Iannone και ο Cal Crutchlow] και ο Dovizioso μπορούν να κερδίσουν υπό κανονικές συνθήκες. Όλα όμως είναι ανοιχτά αν υπάρχουν ενδιάμεσες ή βροχερές συνθήκες. 

«Κι ο Pedrosa μπορεί να κερδίσει, γιατί στις δοκιμές ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Οπότε, όλοι όσοι είναι παρόντες εδώ και ο Pedrosa και ο Dovizioso, τουλάχιστον.»

Πηγή: Motorsport.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Boullier - Η Honda πρέπει να κατανοήσει την κουλτούρα της F1

Next Article

Δοκιμαστής στην Toro Rosso o Gelael

Related Posts