Ο Mads Ostberg ανακοίνωσε πριν λίγο ότι δεν κατάφερε να κλείσει συμφωνία με κάποια ομάδα του WRC για το 2019, έτσι θα μείνει εκτός.

Ο Νορβηγός έμεινε χωρίς ομάδα στο τέλος του 2016, όταν και τελείωσε το συμβόλαιο του με την M-Sport. Το 2017 κατάφερε να βρει τους χορηγούς και να αγοράσει ένα Fiesta RS WRC, προδιαγραφών και να συμμετάσχει σε 8 αγώνες.

Για το 2018 ο Ostberg είχε βάλει στόχο να βρεθεί σε εργοστασιακή ομάδα, αλλά μέχρι και μία εβδομάδα πριν το Rally Μόντε Κάρλο δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα, μέχρι την στιγμή της παρουσίασης των αυτοκινήτων των ομάδων. Εκεί η Citroen ανακοίνωσε ότι ο Νορβηγός θα επέστρεφε στην Γαλλική ομάδα για το Rally Σουηδίας.

Στην συνέχεια, η απόλυση του Kris Meeke τον βοήθησε να διασφαλίσει κι άλλες συμμετοχές με το C3 WRC, καταφέρνοντας να κατακτήσει μία δεύτερη θέση στο Rally Φινλανδίας και μία τρίτη στο Rally Αυστραλίας.

Η απόφαση της Citroen να συμμετέχει με δύο αυτοκίνητο το 2019, τον άφησε εκτός WRC, όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook.

«Όπως όλοι ξέρετε μέχρι τώρα η Citroen πήρε την απόφαση να αγωνιστεί μόνο με δύο αυτοκίνητα στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Χωρίς τρίτο αυτοκίνητο, δεν υπάρχει κάποια επιλογή για εμένα για να υπογράψω κάπου. 

«Λυπάμαι πολύ και είμαι πολύ απογοητευμένος. Ένιωθα σαν στο σπίτι μου στην Citroen και ήμουν χαρούμενος με το πως βελτιωνόταν η ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στην Citroen για την σεζόν το 2018 που ξεκίνησε για έναν μόνο αγώνα αλλά κατέληξε να αγωνιστούμε σε οχτώ.

«Ήταν ωραίο όσο κράτησε. Τώρα ήρθε η στιγμή να ανασυνταχθούν και να παλέψουμε για την επιστροφή. Το έχω κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνω!»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles