Υπέγραψε στη Ferrari o Vasseur, πλησιάζει στη Sauber ο Seidl

Η Ferrari ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Frederic Vasseur στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας. Αντικαταστάτης του στη Sauber αναμένεται να γίνει ο Andreas Seidl, που αποχωρεί από την McLaren.

Το ντόμινο των αλλαγών στις θέσεις των επικεφαλής των ομάδων της Formula 1 συνεχίζεται για τα καλά, καθώς μετά τους Mattia Binotto και Jost Capito που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους σε Ferrari και Williams αντίστοιχα, ούτε ο Frederic Vasseur θα συνεχίσει στην ομάδα της Alfa Romeo-Sauber.

Η ελβετική ομάδα ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι η συνεργασία της με τον Vasseur θα ολοκληρωθεί με το πέρας του 2022, ολοκληρώνοντας έτσι μία αρκετά πετυχημένη συνεργασία που διήρκεσε συνολικά έξι σεζόν, με τον Γάλλο να αναλαμβάνει καθήκοντα CEO κι αγωνιστικού διευθυντή μετά την εξαγορά της Sauber από την συνεπώνυμη οικογένεια το 2017.

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη ανακοίνωση, η Ferrari γνωστοποίησε πως ο Vasseur θα αναλάβει από τις 9 Ιανουαρίου τη θέση που άφησε κενή ο Mattia Binotto ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί κι ο επόμενος τεχνικός διευθυντής της Scuderia.

Eκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη θέση του στην Sauber θα αναλάβει ο Andreas Seidl, ο οποίος έχει στρατολογηθεί από την Audi, καθώς η γερμανική εταιρεία θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας από το 2024 κι έπειτα, ενόψει της εργοστασιακής εισόδου της από το 2026.

Έτσι, ο Seidl αναμένεται εντός ολίγων ωρών να ανακοινωθεί από την ομάδα του Hinwil, αποχωρώντας από την McLaren μετά από τέσσερις σεζόν. Η βρετανική ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη του Γερμανού, ενώ σε παρόμοια μοίρα βρίσκεται κι η Williams, η οποία χθες ανακοίνωσε την απομάκρυνση τόσο του Capito, όσο και του τεχνικού της διευθυντή, FX Demaison.

Με το μεταγραφικό συναγερμό για τους αγωνιστικούς διευθυντές να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργοστάσια των ομάδων βρίσκονται σε χειμερινές διακοπές μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, ενώ συνολικά τέσσερις από τις δέκα ομάδες θα έχουν αλλαγές στην ηγεσία τους, πριν το ξεκίνημα της επερχόμενης σεζόν, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το τριήμερο 3-5 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
Capito

Αποχωρούν από την Williams οι Jost Capito και FX Demaison

Next Article
Seidl

Επίσημο του Seidl στην Sauber, Αndrea Stella o αντικαταστάτης του

Related Posts