Υπερασπίστηκε την απόφαση για νέα μεσαία ελαστικά ο Alonso

Podium, Portrait, Circuit de Monaco, GP2306a, F1, GP Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, 2nd position, sprays Champagne from the podium

Την απόφαση να σταματήσει για νέο σετ μεσαίων ελαστικών υπερασπίστηκε ο Alonso, στο χθεσινό Grand Prix Μονακό, το οποίο χαρακτηρίστηκε από βροχή στο δεύτερο μισό, ενώ πρόσθεσε ότι έτσι και αλλιώς ο Verstappen είχε πολύ καλύτερη επίδοση με τα μεσαία.

Ο Ισπανός βρισκόταν στην δεύτερη θέση, πίσω από τον πρωτοπόρο Max Verstappen και όταν η βροχή άρχισε να πέφτει στους δρόμους του Πριγκιπάτου, παρατηρήθηκαν τα πρώτα pitstops για ενδιάμεσα ελαστικά. Σε αντίθεση με όσους οδηγούς έκαναν ακριβώς αυτό, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σταμάτησε για νέα slicks, νέα μεσαία συγκεκριμένα.

Η απόφαση αποδείχθηκε πως δεν ήταν η σωστή, καθώς η βροχή εντάθηκε σχεδόν αμέσως, αναγκάζοντας τον Ισπανό να ξανασταματήσει για τα ενδιάμεσα, χάνοντας περίπου 19 δευτερόλεπτα και όποια ελπίδα για να πιέσει τουλάχιστον τον Verstappen. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Fernando Alonso δήλωσε πως η απόφαση φαινόταν πράγματι ως η καλύτερη επιλογή:

«Δεν έζησα τον αγώνα από την τηλεόραση, όπως εσείς, αλλά από το μονοθέσιο. Για εμένα ήταν ξεκάθαρο ότι, στον γύρο που σταματήσαμε [για νέα μεσαία], η πίστα ήταν κατά τελείως στεγνή, εκτός από την έβδομη και όγδοη στροφή.»

«Επομένως, γιατί να βάζαμε ενδιάμεσα όταν η πίστα ήταν τελείως στεγνή στο 99% του μήκους της; Σε εκείνο το ενάμισι λεπτό που μου πήρε για να περάσω από την πέμπτη έως και την όγδοη στροφή [με τα νέα μεσαία], άλλαξαν τα πάντα.»

Ο οδηγός της Aston Martin χαιρέτισε κατα τα άλλα την απόφαση της ομάδας να χρησιμοποιήσει την αντίθετη στρατηγική από τον Verstappen, ο οποίος ήταν πολύ καλός στο πρώτο stint του με τα μεσαία:

«Δεν νομίζω ότι είχαμε ελπίδα, για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω ότι ήμασταν γενναίοι με την στρατηγική, δεν συνηθίζεται να ξεκινάς από την πρώτη σειρά με τα σκληρά ελαστικά, προσπαθώντας να κάνεις το αντίθετο από τους πρωτοπόρους.»

«Αυτό δείχνει την δέσμευση της ομάδας και πόσο επιθετικοί ήταν όλοι στην Aston Martin για να προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη. Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν αρνητικά σε αυτή την στρατηγική και ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε εκτός βάθρου, στην πέμπτη ή την έκτη θέση.»

«Είπαμε όπως ότι είχαμε ήδη σημειώσει κάποια βάθρα φέτος, οπότε θα πηγαίναμε για όλα ή τίποτα. Δυστυχώς τα μεσαία ελαστικά [του Verstappen] συμπεριφέρθηκαν εκπληκτικά καλά.»

«Ελπίζαμε σε γρηγορότερη φθορά των μεσαίων, αλλά ο Max μπόρεσε να διατηρήσει έναν πολύ καλό ρυθμό για 50 γύρους με αυτά. Γι’ αυτό νίκησε στον αγώνα, όχι λόγω στρατηγικής, αλλά επειδή ήταν απλά πιο γρήγορος από εμας.»

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Sainz Ferrari

Παράπονα του Sainz για τη στρατηγική της Ferrari

Next Article

Σημαντική μεταγραφή στον τεχνικό τομέα για την McLaren

Related Posts