Υπερειδική στο ΟΑΚΑ θα έχει το Rally Ακρόπολις του 2022

υπερειδική Rally Ακρόπολις

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αποκάλυψε επίσημα ότι στο Rally Ακρόπολις της επόμενης σεζόν αναμένεται να διεξαχθεί υπερειδική διαδρομή εντός του Ολυμπιακού Σταδίου.

Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη υπερειδική που πραγματοποιήθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, το Rally Ακρόπολις θα φιλοξενηθεί και πάλι στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης το απόγευμα της Τρίτης.

Σε επίσημη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων και για τη σύνοψη του εθνικού αγώνα, ο κ. Αυγενάκης αποκάλυψε πως η εκκίνηση του αγώνα της επόμενης σεζόν, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 8-11 Σεπτεμβρίου του 2022, θα γίνει και πάλι στο ΟΑΚΑ, με την επιστροφή της υπερειδικής που συνάρπασε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για πρώτη φορά το 2005 και επαναλήφθηκε δις το 2006. Μάλιστα, αυτή θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ και θα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου event με πολλές σχετικές δράσεις.

Παράλληλα, ο υφυπουργός πολιτισμού κι αθλητισμού ανέφερε πως στις αρχές Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί και το Rally Acropolis Forum, στο οποίο θα παρουσιαστούν εκθέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Kappa Research για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα, καθώς, αντίστοιχα και για την κοινωνική απήχηση που είχε η διεξαγωγή κι η επιστροφή του Rally Ακρόπολις στο καλεντάρι του WRC.

Επίσης, θα διοργανωθούν επιπλέον δράσεις προς ενημέρωση του κοινού για την οδική ασφάλεια σε συνεργασία με την FIA και με την συμμετοχή αθλητών, ηθοποιών κι άλλων προσώπων κοινής αποδοχής, ενώ η διοργάνωση του αγώνα θα συνδεθεί και με την επιστροφή του ποδηλατικού γύρου της Ελλάδας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα στη χώρα.

Τέλος, στα πιο αγωνιστικά νέα, το Rally Ακρόπολις θα αποτελέσει έναν από τους αγώνες που θα συμπεριληφθούν στο καλεντάρι και του Junior WRC, το οποίο θα έχει τα νέα Ford Fiesta Rally4, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο την λίστα συμμετοχών του αγώνα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
23
Shares
Previous Article
Marquez Βαλένθια

Εκτός και στη Βαλένθια ο Marquez, χάνει και το τεστ της Χερέθ

Next Article

F1: GP Βραζιλίας - Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts