Υπό την απειλή ακύρωσης το Rally Αυστραλίας

Η διεξαγωγή του Rally Αυστραλίας, του τελικού του φετινού πρωταθλήματος του WRC, είναι πιθανό να ακυρωθεί, εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Στην Νέα Νότιο Ουαλία, όπου αναμένεται να διεξαχθεί ο αγώνας, υπάρχουν εν ενεργεία αρκετές δασικές πυρκαγιές, με τις αρχές να έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία σε όλους τους δασικούς δρόμους τις περιοχής.

Ο αλυτάρχης του Rally Αυστραλίας, Wayne Kenny, δήλωσε σχετικά: «Αυτή την στιγμή υπάρχουν αρκετές πυρκαγιές στην περιοχή της Νέα Νότιας Ουαλίας.

«Αυτή την στιγμή δεν έχουν επηρεαστεί οι ειδικές που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν Rally Αυστραλίας. Οι διοργανωτές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές που γνωρίζουν για τον αγώνα και βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν.

«Όλες οι δασικές περιοχές που θα χρησιμοποιηθούν στον αγώνα είναι κλειστές στην κυκλοφορία ως προληπτικό μέτρο, αυτό περιλαμβάνει και για οποιαδήποτε δραστηριότητα για το rally.»

Την Τρίτη ξεκινούν οι αναγνωρίσεις των πληρωμάτων, και οι διοργανωτές μέχρι αυτή την στιγμή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ειδικές ώστε να τις προετοιμάσουν κατάλληλα για τον αγώνα.

Ο αυτοκινητόδρομος στον βόρειο τομέα του Σίδνεϊ έχει κλείσει και είναι αρκετά πιθανό να μην καταφέρουν να φτάσουν τα φορτία των ομάδων στο service park.

Μία πηγή μέσα από κάποια ομάδα σχολίασε: «Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά αυτή την στιγμή. Προφανώς, ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για εμάς, αλλά σε τέτοιες στιγμές, υπάρχουν πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Ολοκλήρωσε το test με τα ελαστικά 18 ιντσών της Pirelli η McLaren

Next Article

Fernando Alonso: Τρίτος στο Al Ula-Neom Cross-Country Rally στην Σαουδική Αραβία [video]

Related Posts