Υποχρεωτικά με kit επιβίωσης τα πληρώματα στο Rally Arctic

Όλα τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο Rally Actic θα έχουν μαζί τους ένα kit επιβίωσης σε περίπτωση που εγκαταλείψουν σε κάποια ειδική διαδρομή.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά ο δεύτερος αγώνας της σεζόν του WRC, το Rally Arctic στην Φινλανδία, με την θερμοκρασία να δείχνει τους -20°C.

Ο αλυτάρχης του αγώνα, Kai Tarkiainen μίλησε και για το kit επιβίωσης που θα πρέπει να έχουν στο αυτοκίνητο τους όλα τα πληρώματα, το οποίο θα περιλαμβάνει χειμερινά ρούχα για τον οδηγό και τον συνοδηγό σε περίπτωση που σταματήσουν σε κάποια ειδική διαδρομή.

«Η ιδέα είναι αν εγκαταλείψεις κάπου στην μέση του πουθενά ίσως χρειαστεί να μείνεις εκεί για ώρες πριν μπορέσουμε εμείς να μπούμε στην ειδική έτσι είναι σημαντικό να μπορείς να μείνεις έξω από το αυτοκίνητο και να κρατηθείς ζεστός.

«Συνεπώς θα πρέπει να έχεις μαζί σου ζεστά σκουφιά, γάντια και κάποιο πανωφόρι ή κάτι που να σε κρατάει ζεστό, ένα παλτό, παντελόνι και χειμερινές μπότες. Νομίζω ότι οι χειμερινές μπότες είναι το σημαντικότερο γιατί αν μπορείς να κρατήσεις τα πόδια σου ζεστά θα μπορείς να κρατήσεις και το υπόλοιπο σώμα σου.

«Με αυτά τα παπούτσια της FIA, αν έχει -30°C δεν θα επιβιώσεις για πολύ.»

Επιπλέον, οι συνοδηγοί δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν τα παπούτσια της FIA, αλλά χειμερινές μπότες, καθώς μία από τις υποχρεώσεις τους είναι να ελέγχουν τις πιέσεις των ελαστικών πριν μπουν στις ειδικές.

Πηγή: wrc.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
5
Shares
Previous Article

Tanak: Θα είναι δύσκολο να παλέψουμε με τα Toyota στο Rally Arctic

Next Article

Norris και Ricciardo δοκιμάζουν την McLaren MCL35M στο Silverstone (Video)

Related Posts
Περισσότερα

Rally Νέας Ζηλανδίας – 3η Μέρα: Ελέγχει τον τίτλο ο Rovanpera, έξοδοι για Evans και Greensmith

Έπειτα από μία πραγματικά εντυπωσιακή επίδοση, ο Kalle Rovanpera βρέθηκε στην πρωτιά του Rally Νέας Ζηλανδίας, αφήνοντας τον…