Κινδυνεύει το Grand Prix της Μελβούρνης!

Ο Bernie Ecclestone δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει η Μελβούρνη το δικαίωμα διεξαγωγής του αγώνα της F1 εάν δεν καταφέρει να αυξήσει τα νούμερα τηλεθέασης.

Το συμβόλαιο ισχύει ως το 2015 και η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας καταβάλλει 55 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να φιλοξενεί την F1, αλλά το ποσό δεν καλύπτει προφανώς τις οικονομικές απώλειες από την χαμηλή τηλεθέαση. «Αν οι αρχές θέλουν να γίνει νύχτα η κούρσα τότε θα μειώσουμε το κόστος της συμμετοχής τους. Αν φύγουμε από τη Μελβούρνη θα φύγουμε και από την Αυστραλία», είπε ο Ecclestone .

Ο Ecclestone , επιμένει να μετατρέψει την κούρσα της Μελβούρνης σε νυχτερινή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού της Ευρώπης. Ωστόσο οι διοργανωτές του αυστραλιανού GP αντιστέκονται σε αυτή την ιδέα μέχρι στιγμής, τόσο για οικονομικούς λόγους, όσο για περιβαλλοντολογικούς.

Μιλώντας στην εφημερίδα «The Age» για το μέλλον του αγώνα, ο Ecclestone είπε: «Εχουμε συμβόλαιο το οποίο θα σεβαστούμε, οπότε μέχρι το 2015 είμαστε σε καλή κατάσταση. Υστερα από τότε, δεν ξέρουμε. Αν αναγκαζόμασταν να πάρουμε διαζύγιο από τους φίλους μας στη Μελβούρνη, τότε πιθανότατα θα αποχωρούσαμε από την Αυστραλία. Γιατί δεν μπορώ να δω πώς θα γινόταν να κάνουμε τον αγώνα στην Αδελαϊδα ή οπουδήποτε αλλού, αν δεν μπορεί η Μελβούρνη. Η κούρσα αυτή καθ’ αυτή, από τη δική μας σκοπιά, είναι η λιγότερο βιώσιμη από όλες τις κούρσες που έχουμε».

Φέτος στην Μελβούρνη θα έχουμε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, η ημερομηνία διεξαγωγής του GP είναι το τριήμερο 16-18 Μαρτίου.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

41ο Ράλλυ Θερμαϊκού: Παράταση συμμετοχών

Next Article

Η Karlsson θα ηγηθεί του αμιγώς γυναικείου πληρώματος στην PWRC

Related Posts