Πιθανή αναβολή της αλλαγής των κανονισμών του 2013 από την FIA

Μια αναβολή της επίμαχης αλλαγής κανονισμών του κινητήρα του 2013 είναι «σχεδόν βέβαιη», σύμφωνα  ιταλικό περιοδικό Autosprint.

Με κατασκευαστές κινητήρων όπως η Ferrari, η Mercedes και η Cosworth να μην υποστηρίζουν πλέον την μετάβαση σε τετρακύλινδρους τούρμπο κινητήρες, ο πρόεδρος της FIA Jean Todt έχει συμφωνήσει να εξετάσει μια καθυστερημένη στην εισαγωγή στο άθλημα.

Μετά από διαβουλεύσεις με τους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Renault, οι οποίοι έχουν απειλήσει να σταματήσουν την προμήθευα κινητήρωνμετά το 2013, εάν οι κανόνες δεν κάνουν το ντεμπούτο τους όπως είχε προγραμματιστεί,έτσι ο Todt θα λάβει την απόφασή του στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

“Εγώ προσωπικά αισθάνομαι ότι θα έχουμε έναν συμβιβασμό,” το αφεντικό της McLaren Martin Whitmarsh και πρόεδρος της ένωσης των ομάδων FOTA,είπε στο περιοδικό Motorsport.

“Αν ήταν αρμοδιότητα μου θα είχα μάλλον επιλέξει να πάμε σε υπερτροφοδοτούμενους V6 κινητήρες,” παραδέχτηκε.

Η McLaren όπως η Mercedes GP και Force India – τροφοδοτούνται κινητήρες από τη Mercedes-Benz, με τον πρόεδρο του αγωνιστικού τομέα της Mercedes, Norbert Haug, να δηλώνει:“Νομίζω ότι θεσπίζοντας κανόνες που θα έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο δύο, τρεις κατασκευαστές οι οποίοι έχουν δεσμευθεί, είναι απλά μια προβληματική κατάσταση που πρέπει να να επιλυθεί από κοινού. “

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Grand Prix of Europe|Preview (video)

Next Article

Έτοιμος Για Νίκη Ο Alonso

Related Posts