Πρόγραμμα νέων οδηγών και η Force India

Η Force India  έχει ξεκίνησει  ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών με τον τίτλο  FIF1A (Force India F1 Team Αcademy) η οποία αποσκοπεί στην ανακάλυψη μελλοντικών αστεριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Ινδία.

 

Το έργο ανακοινώθηκε από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Dr Vijay Mallya, με την αρχική αναζήτηση ταλέντων που ονομάζεται «Κυνήγι για έναν από ένα δισεκατομμύριο”, που αναφέρεται σε πληθυσμό της χώρας.

 

Μετά τα προγράμματα οδήγησης (ηλικίας από 14-17) τα άτομα που επιλέγονται από το πρώτο στάδιο, θα πάνε για να ανταγωνιστούν σε Περιφερειακές δοκιμές καρτ, όταν ο ταχύτεροι 14 από κάθε μία από της 7 πόλεις θα προχωρήσουν στον επόμενο γύρο. Οι 98 ανταγωνιστές ,στη συνέχεια περνούν  μέρος στους εθνικούς  τελικούς τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, μετά  δέκα θα  επιλεχθούν για το μεγάλο φινάλε στο Silverstone.

 

 

«Η δημιουργία του Force India F1 Team Academy είναι ένα ιστορικό ορόσημο στο χώρο του αθλητισμού στην Ινδία,» εξήγησε ο Μάλια. «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει ποτέ ξεκινήσει ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα στην Ινδία.  Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα ταλέντων όπου οι υποψήφιοι οι οποίοι δείχνουν εξαιρετικές δυνατότητες  θα τους παρέχεται  η απαραίτητη εταιρική χρηματοδότηση και υποστήριξη.

 

“Τα προγράμματά μας θα παρέχουν σαφές επαγγελματική σταδιοδρομία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ώστε μια μέρα οι επιλεγέντες υποψηφίοι μας να είναι σε θέση να εκπροσωπούν την Ινδία στη διεθνή σκηνή και ελπίζω να φέρουν  δόξα στο έθνος μας ».

 

 

“Η Force India F1 Team Academy επινοήθηκε με ένα όραμα, να εμπνεύσει τους νέους Ινδούς που έχουν ταλέντο, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν καλή ευκαιρία ή σοβαρό βήμα  να επιδείξουν τις  έμφυτες ικανότητές τους.

 

 

“Ελπίζω ότι αυτή η Ακαδημία θα δώσει στους νέους Ινδούς, οι οποίοι διαθέτουν το αναγκαίο πάθος για το αυτοκίνητο, μια σοβαρή ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν να κάνουν  και μια ευκαιρία να διαπρέψουν, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν το ταλέντο τους . Αν η Ακαδημία είναι σε θέση να διαθέσει έστω και ένα Ινδό στην F1 , τότε όλη η προσπάθεια θα άξιζε τον κόπο. “

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Chinese Grand Prix |Ανακοίνωσε η FIA την ζώνη του DRS

Next Article

Button: Ο Vettel χρειάζεται ανταγωνισμό

Related Posts