Rally Κεντρικής Ευρώπης – 4η Μέρα: Νικητής ο Rovanpera, πρωταθλήτρια η Toyota

Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Of Toyota Gazoo Racing Wrt are seen performing during the World Rally Championship CER in Passau, Germany on 19,October, 2025 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202510190917 // Usage for editorial use only //

Μεγάλος νικητής του Rally Κεντρικής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Kalle Rovanpera. Elfyn Evans και Ott Tanak ανέβηκαν μαζί του στο βάθρο μετά από μεγάλη μάχη, εκτός λόγω σφοδρού ατυχήματος ο Thierry Neuville, σημαντική βαθμολογική ανάσα για τον Sebastien Ogier, πρωταθλήτρια και μαθηματικά στο κατασκευαστών η Toyota.

Τρεις και όχι τέσσερις ειδικές διαδρομές περιείχε το πρόγραμμα της τέταρτης και τελευταίας ημέρας του Rally Κεντρικής Ευρώπης. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο λάθος αλλά στην εναρκτήρια Ε.Δ, μόλις οι Gregoire Munster και Josh McErlean πέρασαν την γραμμή του τερματισμού. Αργότερα η SS15 ακυρώθηκε, καθώς ο Thierry Neuville συγκρούστηκε με μια γέφυρα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο συνοδηγός του, Martijn Wydaeghe είναι καλά στην υγεία τους.

Μια απλή βόλτα μέχρι τον τερματισμό ήταν υπεραρκετή για τον Kalle Rovanpera για να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην κατάκτηση της τρίτης φετινής του νίκης και να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό, είναι πως στα πέντε χρόνια που ο δις πρωταθλητής τρέχει στην μεγάλη κατηγορία, είναι ότι είναι η πρώτη φορά που κερδίζει παραπάνω από έναν ασφάλτινους αγώνες, μιας και πριν τον τριεθνή αγώνα η πιο πρόσφατή του νίκη ήταν στα Κανάρια Νησιά. H χαρά για την Toyota ήταν διπλή, καθώς ο Ιαπωνικός κολοσσός πήρε για ένατη φορά στην ιστορία του τον τίτλο στους κατασκευαστές και πέμπτο συνεχόμενο.

Οι Ott Tanak και Elfyn Evans συνέχισαν να παίζουν κρυφτούλι για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου (και) στο τέταρτο σκέλος, με τον Εσθονό να διατηρείται για το μεγαλύτερο μέρος του μπροστά από τον Ουαλό. Αμφότεροι έλυσαν τις διαφορές τους στην Power Stage και ο Evans ήταν εκείνος που πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα του πρωταθλητή του 2019 και παρά τα πέντε δευτερόλεπτα ποινής που δέχθηκε την Πέμπτη, ανέβηκε στην δεύτερη θέση, ρίχνοντας τον Tanak τρίτο.

Ο Takamoto Katsuta κατέλαβε την τέταρτη θέση, σε ακόμα μια εξαιρετική επίδοση για τον ίδιο, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό για να συγκεντρώσει όσο περισσότερους βαθμούς μπορεί. Πλέον ο Ιάπωνας, στοχεύει σε ένα ακόμη πιο ψηλό πλασάρισμα στην γενική κατάταξη, στον αγώνα της πατρίδας του, εκεί όπου παραδοσιακά τα πηγαίνει καλά.

Στην πέμπτη και την έκτη θέση τερμάτισαν οι Adrien Fourmaux και Sami Pajari. Χωρίς να έχουν να κερδίσουν κάτι περισσότερο από τους πόντους που δίνουν οι θέσεις τους, αμφότεροι πήγαν συνετά μέχρι τον τερματισμό και συνέβαλαν από την πλευρά τους στην κούρσα του πρωταθλήματος κατασκευαστών στις ομάδες τους. Για τον Φινλανδό της Toyota δε, οι τρεις τελευταίες ειδικές ήταν διεκπεραιωτικής σημασίας, καθώς μαζεύει εμπειρίες και πολύτιμα χιλιόμετρα για το μέλλον.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το αγωνιστικό τετραήμερο Josh McErlean καθώς ο Ιρλανδός rookie ήταν για ακόμα μια φορά εκείνος που έφερε βαθμούς (7ος) στην M-Sport WRT. Πλέον στοχεύει σε ακόμα μια παρουσία σε αυτούς στην Ιαπωνία, σε έναν αγώνα που έχει συμμετάσχει ξανά στο παρελθόν όταν εκείνος έτρεχε στο χαμηλότερες κατηγορίες.

Όγδοος, χωρίς ωστόσο να εγγραφεί για βαθμούς τερμάτισε ο Oliver Solberg. Δύο εγκαταλείψεις βασικών ανταγωνιστών (Cachon από σπασμένη ανάρτηση, Leo Rossel με μηχανικό πρόβλημα), είχαν σαν αποτέλεσμα ο Jan Cerny να κατακτήσει για πρώτη φορά στην μεγάλη καριέρα του στον χώρο των rally, την νίκη στο WRC2 και δη στον αγώνα της πατρίδας του. Στο βάθρο των νικητών της συγκεκριμένης κατηγορίας ανέβηκε ο Roberto Dapra, σε ακόμα μια παρουσία για τον νεαρό Ιταλό.

Οι Gregoire Munster και Sebastien Ogier, επέστρεψαν σήμερα με Super Rally. Παρότι ο οκτάκις πρωταθλητής ξεκινούσε πρώτος στον δρόμο, αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και πήρε μια μικρή, αλλά σημαντική βαθμολογική ανάσα ενόψει της κορύφωσης της μάχης του πρωταθλήματος οδηγών. Στον αντίποδα ο Λουξεμβουργιανός, κινήθηκε συντηρητικά και σε αυτό το κομμάτι του αγώνα.

Ο θίασος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally, φεύγει από την ευρωπαϊκή ήπειρο και θα μεταφερθεί στην Ασία για τον 13ο και προτελευταίο γύρο της σεζόν, το Rally Ιαπωνίας το τετραήμερο 6-9 Νοεμβρίου.

Η γενική κατάταξη μετά το πέρας του Rally Κεντρικής Ευρώπης

Η κατάταξη της Super Sunday

Οι χρόνοι της Power Stage

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Αυστραλίας - Αγώνας: Ιστορική νίκη Fernandez

Next Article
Verstappen, GP ΗΠΑ, αγώνας

GP Η.Π.Α. - Αγώνας: Συνεχίζει τη αντεπίθεση ο Verstappen

Related Posts