Η KTM ανακοίνωσε τους Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio για το 2027

KTM, Marquez. Di Giannantonio, MotoGP

Η Red Bull KTM Factory Racing ολοκλήρωσε και επίσημα το νέο εργοστασιακό της δίδυμο για το MotoGP του 2027, ανακοινώνοντας τις μεταγραφές των Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio, δύο αναβατών που προέρχονται από δορυφορικές ομάδες της Ducati και καλούνται να οδηγήσουν την αυστριακή ομάδα στη νέα εποχή των 850cc.

Πρώτος ανακοινώθηκε ο Alex Marquez, ο οποίος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την KTM και επιστρέφει σε εργοστασιακή ομάδα για πρώτη φορά μετά τη rookie σεζόν του το 2020 με τη Repsol Honda. Ο Ισπανός, περσινός δευτεραθλητής του MotoGP, διανύει την τέταρτη χρονιά του με τη Gresini Racing και φέτος αγωνίζεται με εργοστασιακών προδιαγραφών Ducati GP26.

Ο Marquez χάρισε στη Ducati την πρώτη νίκη της στο Grand Prix του 2026, μπροστά στο κοινό της Jerez, ενώ αργότερα πρόσθεσε μία νίκη σε Sprint στην Καταλωνία. Η πορεία του ανακόπηκε προσωρινά από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη μετά τη σύγκρουσή του με τον Pedro Acosta στο ίδι Grand Prix, η οποία του προκάλεσε κάταγμα στην κλείδα και τραυματισμό σε σπόνδυλο. Έπειτα από απουσία τριών αγώνων, επέστρεψε με την πέμπτη θέση στο Assen και ταξιδεύει για το Grand Prix Γερμανίας όντας ένατος στη βαθμολογία.

Λίγες ώρες αργότερα, η KTM ανακοίνωσε και την απόκτηση του Fabio Di Giannantonio, ο οποίος θα είναι ο teammate του Marquez από το 2027. Ο 27χρονος Ιταλός πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και αποτελεί τον κορυφαίο αναβάτη της Ducati στη βαθμολογία. Έχει ήδη κατακτήσει τρία βάθρα μέσα στη χρονιά, μεταξύ των οποίων και τη νίκη στην Catalunya.

Για τον Di Giannantonio, η μεταγραφή στην KTM αποτελεί το πρώτο εργοστασιακό συμβόλαιο της καριέρας του στο MotoGP, καθώς μέχρι σήμερα είχε αγωνιστεί μόνο με τις Gresini και VR46, παρότι διέθετε εργοστασιακών προδιαγραφών μοτοσυκλέτα τις δύο τελευταίες σεζόν.

Ο Motorsport Director της KTM, Pit Beirer, χαρακτήρισε τον Alex Marquez έναν αναβάτη με εξαιρετικό ταλέντο, αγωνιστική ευφυΐα και νοοτροπία νικητή που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της ομάδας. Για τον Di Giannantonio τόνισε πως έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σταθερούς πρωταγωνιστές του MotoGP, διαθέτοντας την ταχύτητα, τον επαγγελματισμό και τη διάθεση να οδηγήσει την KTM ακόμη ψηλότερα.

Οι δύο ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν παράλληλα το τέλος της θητείας των Brad Binder και Pedro Acosta στην εργοστασιακή KTM. Ο Acosta έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ducati, όπου θα είναι teammate του Marc Marquez από το 2027, ενώ ο Binder αναμένεται επίσης να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Με την ολοκλήρωση του νέου της διδύμου, η KTM γίνεται η τέταρτη εργοστασιακή ομάδα μετά τις Aprilia, Ducati και Yamaha που έχει ανακοινώσει πλήρως τη σύνθεσή της για το 2027. Πλέον, μόνο η Honda HRC δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τους αναβάτες της για τη νέα εποχή του MotoGP.

Total
0
Shares
Previous Article
Leclerc, F1, 2026, GP Μ. Βρετανίας

The Undercut Redux #41: Η λογική του παραλόγου

Related Posts