Επίσημο: Ακυρώνεται το GP Τουρκίας, 2ος αγώνας στην Αυστρία

GP Τουρκίας

Δεν θα διεξαχθεί τελικώς το GP Τουρκίας, εξαιτίας της έξαρσης του Covid-19. Προς δεύτερο αγώνα στην Αυστρία προσανατολίζονται στην Liberty Media.

H ακύρωση του Grand Prix του Καναδά που ήταν προγραμματισμένο για το τριήμερο 11-13 Ιουνίου έφερε ξανά στο προσκήνιο το GP Τουρκίας, το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα από την Liberty Media πως θα επιστρέψει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο καλεντάρι του πρωταθλήματος.

Όμως η έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 στη γειτονική χώρα έφερε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να βάλει σε κόκκινη ζώνη την Τουρκία και να υποχρεώσει όσους ταξιδεύουν από αυτήν, σε καραντίνα δύο εβδομάδων. Αυτή η εξέλιξη δυσχέρανε πολύ την μετακίνηση της πλειοψηφίας των ανθρώπων της Formula 1 κι έφερε προ τετελεσμένου τη διεξαγωγή του αγώνα.

Αυτό μεταδόθηκε και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, τα οποία ανέφεραν ότι έχει αποφασιστεί η ακύρωση του αγώνα, που ήταν προγραμματισμένος σε σχεδόν έναν μήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε η θέληση να παρακαμφθεί η καραντίνα, με τον αγώνα να αλλάζει θέση με το GP του Αζερμπαϊτζάν, που θα διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα, αλλά και της Ρωσίας που αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο. Οι ιθύνοντες όμως της διοργάνωσης αμφότερων των αγώνων, ήταν κατηγορηματικά αρνητικοί.

Αυστρία

Έτσι, στην Liberty Media στράφηκαν σε άλλες λύσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα, με τις πρώτες φήμες να κάνουν λόγο για επιστροφή της πίστας του Μουτζέλο ή και του Χοκενχάιμ στο καλεντάρι. Οι τελευταίες πληροφορίες, που μεταφέρθηκαν από τον Andrew Benson του BBC, αναφέρουν πως είναι πιο πιθανή η διεξαγωγή και δεύτερου αγώνα στην Αυστρία, όπως και πέρσι.

Αυτό θα επιτευχθεί με την μεταφορά του GP της Γαλλίας κατά μία εβδομάδα νωρίτερα, ήτοι στις 18-20 Ιουνίου και την διεξαγωγή δύο αγώνων στην πίστα του Red Bull Ring στα τριήμερα 25-27 Ιουνίου και 2-4 Ιουλίου αντίστοιχα. Αυτό φυσικά είναι κάτι που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, με τους ανθρώπους της Liberty να μην έχουν ακόμη έρθει σε κάποια τελική συμφωνία.

Η απόφαση αυτή μοιάζει να δικαιολογείτε από το γεγονός ότι η πανδημία βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα σε χώρες που η Formula 1 αναμένεται να επισκεφτεί στο τέλος της χρονιάς, όπως η Ιαπωνία, η Βραζιλία και το Μεξικό είναι σε κακή κατάσταση, ενώ άλλες όπως η Σιγκαπούρη διατηρούν ακόμη αυστηρότατους περιορισμούς.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί, απαιτεί αρκετές εναλλακτικές επιλογές για το δεύτερο μισό του προγράμματος, το οποίο, εφόσον η κατάσταση στις προαναφερθείσες χώρες δεν βελτιωθεί, θα χρειαστεί να καλυφθούν αυτά τα κενά με τις όποιες διαθέσιμες πίστες για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των 23 αγώνων που απαιτεί η Liberty Media.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
GP Γαλλίας

MotoGP: Το πρόγραμμα του GP Γαλλίας

Next Article
Aleix Espargaro Aprilia

Aleix Espargaro: Όλοι οι νέοι αναβάτες θέλουν να είναι στην Aprilia

Related Posts