Απορούν στην Ferrari για την έλλειψη σταθερότητας στο Μαϊάμι

Ferrari Μαϊάμι

Την αδυναμία τους να εξηγήσουν την έλλειψη ρυθμού και τις εναλλαγές στην ταχύτητα των δύο μονοθεσίων φανέρωσαν οι ιθύνοντες της Ferrari μετά από ένα ακόμη μέτριο αποτέλεσμα στο Grand Prix του Μαϊάμι.

Παρά το γεγονός ότι η Ferrari έδειξε ξανά στο Μαϊάμι ότι έχει βελτιώσει τον ρυθμό της στις κατατακτήριες δοκιμές, τόσο ο Carlos Sainz, όσο κι ο Charles Leclerc είχαν σημαντικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα ο Ισπανός να τερματίσει στην πέμπτη θέση, παρότι ξεκίνησε τρίτος και ο Μονεγάσκος να μην καταφέρνει να αναρριχηθεί από την έβδομη θέση όπου αναγκάστηκε να παραταχθεί στο grid μετά το ατύχημά του στις κατατακτήριες.

Αυτό που προβλημάτισε περισσότερο τους ανθρώπους της Ferrari όμως ήταν ότι οι δύο οδηγοί εμφάνισαν δυσκολίες σε διαφορετικά κομμάτια του αγώνα, με τον Leclerc να μην έχει ρυθμό στο πρώτο stint με την μέση γόμα και τον Sainz να χάνει θέσεις όταν άλλαξε στην σκληρή γόμα ελαστικών στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Frederic Vasseur, δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση με την ομάδα των μηχανικών της Ferrari να προσπαθεί να βρει λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο Vasseur ανέφερε: «Στις κατατακτήριες του Μαϊάμι νομίζω πως ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός αλλά δεν ήμασταν σε θέση να βάλουμε τα πράγματα που θέλαμε σε μία σειρά. Στον αγώνα τα πράγματα ήταν παρόμοια, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τελικά χειρότερο. 

«Το πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν πολύ καλό για τον Carlos, έχασε 2-3 δευτερόλεπτα στους πρώτους 15 γύρους, αλλά έχασε σχεδόν 25 δευτερόλεπτα μέχρι το τέλος του αγώνα. Τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ ασταθή, τόσο μεταξύ τους, όσο και το καθένα ξεχωριστά από γύρο σε γύρο. Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τον λόγο και πρέπει να τον κατανοήσουμε.

«Υπήρχαν κάποια κομμάτια που καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά και πάλι δεν αρκεί. Είδαμε τον Carlos να είναι ανταγωνιστικός στο πρώτο stint, αλλά ταυτόχρονα ο Charles δυσκολευόταν πολύ. Μετά, ο ρυθμός που είχαν με την σκληρή γόμα ήταν αντίστροφος και για τους δύο. Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό το κομμάτι και θα είναι κλειδί για εμάς. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βρούμε λύσεις γιατί δεν είναι πρόβλημα μίας γόμας ή ενός σετ ελαστικών. Βλέπουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις από γύρο σε γύρο.»

Πηγή: Racefans.net

Ακούστε το επεισόδιο του Undercut για το Grand Prix του Μαϊάμι:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα του Rally Ακρόπολις

Next Article
Marquez ποινή

Ακυρώθηκε η ποινή του Marc Marquez

Related Posts